Temsili cenaze töreni!

ÖSYM Başkanı Ali Demir’e bir grup liseli, temsili cenaze töreni düzenledi

ŞİFRELİ kitapçık ve hatalı soru kitabı nedeniyle tartışmaların odağı haline gelen ÖSYM Başkanı Ali Demir’e bir grup liseli, temsili cenaze töreni düzenledi.

Facebook’tan örgütlenip, Galatasaray Lisesi önünde saat 16.30’da bir araya gelen topluluk, üzerinde, ‘Ünlü şifreci ÖSYM Başkanı Ali Demir, Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Şifreci arkadaşlarımızın ve tatmin olanların başı sağolsun’ yazdıkları temsili bir tabut hazırladılar. Topluluk sözcüsü Berkin Dereli’nin, ‘Nasıl bilirdiniz? sorusuna, ‘Şifreci, kopyacı, hırsız’ diye yanıtladılar. Hakkınızı helal ediyor musunuz? sorusuna da ‘etmiyoruz’ diye karşılık verdiler. Bunun üzerine, topluluk sözcüsü, ‘Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Bundan sonra zebanilerle görüşsün” dedi.

Daha sonra yaklaşık 30 öğrenci ‘Şifre değil, parasız eğitim, sınavsız üniversite istiyoruz’ pankartı ve temsili tabutla bir süre İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Öğrenci temsilcisi Nurcan Seven tarafından okunan açıklamada “Haklı ve yerinde taleplerimiz var. Üçkağıt dönen YGS’nin iptali, gelecek hırsızı, öğrenci düşmanı ÖSYM başkanı Ali Demir’in istifası ve yargılanmasıdır. Emek hırsızlarından hesap soracağımızdan şüpheniz olmasın. Şifreli, hatalı kitapçıkların sorumluları yargılanana ve görevlerine son verilene dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” denildi. Açıklama sonrası, topluluk olaysız dağıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri