Tercih Zamanı: Burs ve iş olanakları neler..?

Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman YÖN RADYO'ya konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

YÖN Radyo'da Sektörel Bakış programına katılan Kahriman, Vakıf Üniversitelerinin öğrencilerinin en az yüzde 20’ye yakınının burslu olma zorunluluğu var. Dolayısı ile bizim programlarımızın tümünde en az yüzde 20'si hiç ücret ödemeden okuma fırsatı bulunuyor dedi.


Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler ve aileler tercih telaşına girdi. Üniversiteler de öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için tanıtım ve rehberlik faaliyetlerine hız verdi.

Bir çok üniversite de öğrencilere önemli oranda burs olanağı sağlıyor.

Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman özellikle düşük gelir grubundaki öğrencilerin burslu programları dikkatle takip etmesini istedi.

Kahraman'ın ailelere ve öğrencilere yönelik açıklamaları şöyle:

Puanlarına güveniyorlarsa tercih tanışma merkezlerimize gitmek sureti ile yerleşebilecekleri yerleri seçerek bedelsiz okuma fırsatları var. Bu sadece Okan Üniversitesi için geçerli değil, bütün Vakıf Üniversiteleri'nin bu şekilde burslu öğrenci okutma zorunlulukları var. Kaldı ki bizim gibi bazı üniversitelerde gene sınıflardaki daha başarılı öğrencileri kendi bünyelerine alabilmek içinde yüzde 50 burs, yüzde 25 burs, sektör destekli burslar, iş garantili programlar yolu ile bu şekilde dar gelirli yurtdaşlarımızı hedeflemiş durumdayız.


Burs olanaklarının yanısıra iş garantili programlara da dikkat çeken Kahriman Okan Üniversitesi'nin Çağrı Merkezi Yönetimi Programını şöyle anlattı:

"Geçen sene açılmakla birlikte ilk defa bu yıl öğrenci alacağımız bir programımız var. Türkiye’de yaklaşık 40 ila 50 bin civarında bir istihdam alanı olacak. Bu programı biz açmadık sektör temsilcileri geldi bu programı açar mısınız? dedi. Siz bu programı açtığınız zaman size hizmet edebiliriz diye garantiler aldık ve bu programı sektörle birlikte açtık. Bu gibi programlarımızda öğrencilerimiz daha okula başlar başlamaz aynı zamanda istihdama da başlayacaklar. Ve öğrencilerimize bursları bu firmalar sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri