Uğur Dershaneleri Türkiye'nin En Büyük Sınavını Yapıyor

Dershanelerinin hazırladığı Uğur Tanısal Sınav (UTS) bu yıl 7-8 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Üniversitelere ve liselere hazırlık sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen ve 2007 yılından bu yana tüm Türkiye’de uygulanan UTS, bu yıl 7-8 Ocak

 

 UTS, Uğur Dershanelerinde uygulanan Kişiye Özgü Öğretim Modeli’nin ilk basamağı olarak tanımlanıyor. Uğur Dershaneleri tarafından tüm Türkiye’de yapılan ve bu yıl 300 bin öğrencinin katılmasının beklendiği Uğur Tanısal Sınav, öğrencilerin eğitim alanındaki standartlarını belirliyor.

 

 Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdar, UTS’yi beş yıldır yaptıklarını, her geçen yıl bu sınavın öneminin daha da iyi anlaşıldığını ve buna bağlı olarak katılımın arttığını belirtti. Alemdar konuşmasında “Sınava katılan 300 bin öğrenci her ilde ve ilçede bulunan okullardan geliyor. Buna bağlı olarak UTS’nin farkı, sonuçlarının tüm il ve ilçelerde eğitim öğretimin gidişatı hakkında çok değerli veriler oluşturmasıdır. Değerlendirme sonucunda öğrencilere, okullara ve milli eğitim müdürlüklerine karneler oluşturarak öğrencilerin eğitim seviyelerini bildireceğiz. Amacımız öncelikle bireysel bazda, sonra da okul ve il-ilçe bazında öğrenilemeyen konuları ve öğrenme düzeylerini tespit etmek, bu konuda çözümler üretilmesine yardımcı olmaktır. Bunu sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz” dedi.

 

 Ayrıca geçmiş yıllarda UTS’ye katılımın her il ve ilçede yüksek olduğunu belirten Alemdar “UTS, hem YGS-LYS ve SBS öncesinde bu sınavların provası olma hem de ülkemizde yapılmayan ama yapılması şart olan öğrenme düzeyinin belirlenmesi ve önlem alınması amacına yönelik çok değerli bir uygulamadır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri