Üniversiteler Büyükçekmece için yarışıyor

Büyükçekmece Belediyesi ilçede uygulanmak üzere kentsel tasarım projesi seçiyor.

Proje kapsamında 30 üniversitenin mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler hazırladıkları projeleri yarıştıracaklar.

 Proje Cuma günü seçilecek

‘Bir şehri daha konforlu hale getirebilir misiniz?’ sorusuyla yola çıktığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de uygulamak istediği bir kentsel tasarım projesi için 30 üniversitenin mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrencileri yarışmaya davet etti. Birbirinden ilginç tasarımlarıyla yaratıcılıkta sınır tanımayan öğrencilerin 1 Ocak tarihinden bu yana hazırladıkları projelerin sunumu ve ödül töreni önümüzdeki Cuma günü Sakarya Üniversitesi’nde yapılacak.

Büyükçekmece’de Uygulanacak

30 üniversiteden yüzlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen yarışmada akıllı trafik ışıkları, sanal mağaza uygulaması, AVM navigasyonu gibi birbirinden ilginç projeler yarışacak. Yarışma sonuçlarını değerlendirecek jüri üyeleri arasında Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı kentsel tasarım projeleriyle kendini kanıtlamış olan Bosphorus Edh’nin üst düzey yöneticileri bulunacak. Yarışmanın birincisi olan proje, ödül törenine katılacak olan Akgün tarafından uygulanabilirlik açısından değerlendirilmesinin ardından Büyükçekmece’de kullanılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri