Üniversitelerle Öğrencileri buluşturan BÜTEF başladı

Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), Başakpazar Fuar ve Sergi alanında açıldı.Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilk yılında 10 bin öğrencinin katıldığı fuara bu sene 41 köklü üniversite, 25 dershane, etüt merkezi ve özel
Çocuklarımız, velilerimiz kapı kapı dolaşmayacak
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal BÜTEF’in açılışını, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Fatih Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, Başakşehir Belediye Başkan yardımcıları, eğitim kurumlarının yetkilileri ile birlikte açtı. Başkan Uysal yaptığı konuşmada “Bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda sadece günü kurtarmayı hedeflemedik, her çabamızda yarınların inşasına bir tuğla da koymayı hedefledik. Bu hedefle yürüttüğümüz faaliyetlerimizin bir yenisi olan Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF)’in ikinci yılındayız. Üniversiteye giriş öncesi siz değerli öğrencilerimizin meslek seçimi ve üniversite tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla düzenlediğimiz BÜTEF’te yine ülkemizin seçkin üniversite ve eğitim kurumları sizlere destek verecek. Gençlerimize ve Başakşehirimize çok şeyler katacağına inandığım bu önemli organizasyonu gelenekselleştirerek her sene tekrarlamayı hedefliyoruz. BÜTEF’le çocuklarımız ve velilerimiz artık kapı kapı dolaşmak yerine tüm eğitim kurumlarını aynı çatı altında bulabilecekler. Başkan Mevlüt Uysal, fuarın gerçekleştirildiği Başakpazar Fuar ve Sergi alanı ile ilgili bilgiler de aktardı  “Başakşehir Belediyesi olarak geleneksel pazar kültürünü modernize ederek, halk pazarlarımızın sıcak ortamını Başakpazar Fuar ve Sergi alanına taşıdık. Halktan ve esnafımızdan aldığımız güzel tepkiler, çok da iyi etmişiz dedirtiyor. Fuar’da emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet fuar alanını dolaştı, öğrenciler ve Üniversite temsilcileri ile sohbet etti.  

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerinin meslek seçimleri, sınav hazırlıkları ve okul seçimleri için çeşitli alternatifler sunarak bilinçlendirmek, ilçe sınırları ve dışında faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yaptığı çalışmalarının tanıtımı amacı ile düzenlenen fuara,  Üniversitelerin yanı sıra, dil okulları, sanat ve meslek kursları da katıldı. İSMEK’in Başakşehir Şubesi ve Başakşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri marifetlerini sergilerken, Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin müzik gösterileri ilgiyle izlendi. 

Eğitimde başarının sırları “Söyleşiler"de anlatıldı
Bu yıl 20 bin öğrencinin katılması beklenen BÜTEF’e Başakşehirli öğrencilerinin yanı sıra komşu ilçe okullarında da ziyaretçileri ağırladı. BÜTEF’de uzman konukların yer aldığı söyleşiler ise öğrencilere başarının yollarını gösterdi.
Söyleşilerin açılışını ünlü kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman yaptı. “Her şey seninle başlar” adlı Seminerde, öğrencilerin sıkça yaşadığı sorunlardan olan güven ve moral konusu irdelendi. Sekman, Üniversite giriş sınavında başarıyı artıran koşulları anlattığı söyleşisinde Başarılı insanı tarif etti “Yurt dışında kendi mesleğinde başarılı olan kişiler incelendiğinde, meslekleri ile ilgili en az 10 bin saat vakit geçirdikleri gözlenmiştir. Yetenekleriniz, karakterlerinizle mesleklerinizin örtüşmesi gerekmektedir. Mesleklerimizi 18 yaşında seçiyoruz. Karakterimizi 30 yaşında buluyoruz. Kişilik ve alışkanlıklar değişebilir ama Karakter değişmez. Meslek seçiminden önce karakteristik özelliklerimizi bilmemiz gerekiyor” dedi. Öğrencilere sınava hazırlık süreciyle ilgili ipuçları da veren Eğitmen “Motivasyondan önce, ne iş yapıyorsanız, onun metodu üzerinde kafa yormanız gerekiyor. Önce öğrenmeyi öğrenmelisiniz. Bu yapısal kazanç sağlar sizlere. Başarı için öncelikle, beynin nasıl çalıştığını, etkili hafızanın nasıl geliştirileceğini, etkili okumayı, sistematik öğrenmeyi bilmeniz gerekiyor” dedi.
 BÜTEF “Üniversiteye Girişte Başarıya Doğru“   paneli ile devam etti. Panele; Sait Gürsoy, Sadık Gültekin, Burak Kılanç katılarak gençlerin yüksek öğretimle ilgili merak ettiği konulara değinerek, sorularını cevapladı, yararlı ipuçları verdi.
Hedefinle Tanış Üniversitenle Buluş
Üniversite adaylarının sabırsızlıkla beklediği BÜTEF’ Başakpazar Fuar ve Sergi Merkezi’nde 17 Nisan 2013 Çarşamba günü yapılacak.
Üniversiteye hazırlanan öğrencilerinin meslek seçimleri, sınav hazırlıkları ve okul seçimleri için çeşitli alternatifler sunarak bilinçlendirmek, ilçe sınırları ve dışında faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yaptığı çalışmalarının tanıtımı amacı ile düzenlenen fuara,  okulların yanı sıra sanat ve meslek kursları da katılıyor. 

Onbinlerce gencin katılımı ile gerçekleşecek BÜTEF, öğrencilerin kafalarını karıştırıp strese sürükleyen, Üniversite ve Bölüm tercihlerinde nelere dikkat etmeliyim? Burs alabilir miyim?, Barınma sorununu nasıl çözerim?, Kampüste hangi imkanlar var?, Eğitim kalitesi nasıl?, Hangi Mesleği seçmeliyim? gibi konular da öğrencilere rehberlik edecek.
Eğitimde başarının sırları “Söyleşiler"de anlatılacak
Bir gün sürecek olan Fuar Başakşehirli öğrencilerinin yanı sıra komşu ilçe okullarında da ziyaretçileri ağırlayacak. BÜTEF’de uzman konukların yer alacağı söyleşiler düzenlenerek, öğrencilere başarı ve motivasyon konularında yol gösterecek.  
Söyleşilerin açılışını ünlü kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman yapacak. Saat 11.00’de başlayacak “Her şey seninle başlar” adlı Seminerde, öğrencilerin sıkça yaşadığı sorunlardan olan güven ve moral konusu irdelenecek. Sekman, başarı için ebeveynlere düşen görevlere değinecek, öğrencilerin sınav öncesinde moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için yapabileceklerini anlatacak.
BÜTEF 13.30’da başlayacak olan “Üniversiteye Girişte Başarıya Doğru“   paneli ile devam edecek. Panele; Sait Gürsoy, Sadık Gültekin, Burak Kılanç katılarak gençlere yol gösterecek, sorularını yanıtlayacak.

Fuara katılan tüm kurumlara sertifika verildi
Üniversite adaylarına yeni ufuklar açan, Eğitim kurumlarına aynı çatı altında ulaşma imkanı sağlayan 2.Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı”na katılan tüm kurumlara Başakşehir Belediyesi tarafından sertifika verildi. Kurum yetkililerine kahvaltı ve ikramların da yer aldığı BÜTEF’te katılımcılarının stantları, Başakşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor.
Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen BÜTEF’e Başakşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Koleji destek veriyor.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri