Üniversitelilerden kartondan tavuk ve yumurtalı protesto

ESKİŞEHİR'de üniversite öğrencileri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yumurta atan arkadaşları Yakup Çetinkaya (22) ile Tevfik Caner Ertay (20) hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasını protesto etti.
Öğrenciler, kartondan yaptıkları tavuk ve yumurtayı olayın meydana geldiği Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne bırakarak tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'nde 26 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, 'Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Hakkı' konulu sempozyumda konuşma yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yumurtalı saldırıya uğradı. Kılıç'a yumurta atan İletişim Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Tevfik Caner Ertay, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Yakup Çetinkaya ile olaya karışan Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği 4'ncü sınıf öğrencisi Derya Altundağ (22) polis tarafından gözaltına alındı. 3 öğrenci sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

2 ÖĞRENCİYE HAPİS CEZASI İSTEMİ
Öğrencilerden Yakup Çetinkaya ile Tevfik Caner Ertay hakkında Eskişehir 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 3 Mart 2011 tarihinde yapılacak.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kümpüsü'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde toplanan yaklaşık 40 öğrenci, Yakup Çetinkaya ile Tevfik Caner Ertay'a dava açılmasını protesto etti. Çetinkaya ile Ertay'ın da aralarında bulunduğu öğrenciler, kartondan hazırladıkları büyük bir yumurta ve yine kartondan yapılmış tavukla yürüyüş yaptı. Karton tavuk ve yumurtayı olayın meydana geldiği Atatürk Kültür Merkezi önüne bırakan öğrencilerden hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Tevfik Caner Çetinkaya konuşma yaptı.

'FİZİKSEL ZARAR VERMEK İÇİN DEĞİL'
Yumurtayı Anayasa Mahkamesi Haşim Kılıç'a zarar vermek için atmadıklarını söyleyen Çetinkaya şöyle konuştu:

"Şunu belirtmek gerekir ki bizler yumurtayı insanlara fiziksel zarar vermek için değil, onların yalanlarını en iyi şekilde teşhir ettiği için ve bizim sözlü protestolarımıza hiçbir şekilde yer vermediği için kullanıyoruz. Ankara'daki yumurtalı protestonun yargılanması sonucunda da kanıtlanmıştır. Mahkeme yapılan protestonun demokratik hak olduğuna kanaat getirmiş ve beraatına karar vermiştir. Yumurtalarında eşit, parasız, bilimsel, ana dilde eğitim taleplerini taşıyan öğrenciler, her defasında AKP'nin polisiyle, copuyla, gazıyla, kaskıyla, kalkanıyla karşı karşıya kalmanın yanı sıra, bu kez de soruşturma terörüyle ve yumurta attığı için 2 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmak istemiyle susturulmaya çalışılıyor. AKP, öğrencileri her ne kadar susturmaya çalışsa da bizler susmayacağız. AKP'lilere boyun eğmeyeceğiz ve üniversitelerimize her geldiklerinde onları yumurta yağmuruna tutacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri