Velilerden İmam Hatip tepkisi!

12 yıllık kademeli eğitim uygulaması kapsamında, imam hatiplerin orta bölümlerinin açılması gündeme geldiğinden bu yana sular durulmuyor.

 Büyükçekmece İlköğretim Okulu velileri okulun imam hatip ortaokulu olmasını önlemek için imza kampanyası başlattılar. Velilerin topladıkları 1396 ıslak imzalı dilekçeleri Konunun takipçisi olan CHP Büyükçekmece ilçe örgütü tarafından dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Bir zamanlar isim tartışmasıyla gündeme gelen Büyükçekmece ilköğretim okulu şimdi de imam hatip tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen eğitimde 4+4+4 sistemi ile birlikte 2012-2013 eğitim öğretim yılında Büyükçekmece ilköğretim okulu ikiye bölünerek bir kısmında da imam hatip ortaokulu olarak eğitim verecek. Bu durumu protesto eden öğrenci velilerinin iptali için topladıkları imzaları Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi.
CHP Takipte!...
Yeni eğitim sistemiyle Büyükçekmece İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştüğüne isyan eden velilere destek olan CHP Büyükçekmece ilçe örgütü velilerden aldıkları imzaları dün ilçe Milli Eğitim Şube müdürü Mustafa Erşahin’e verdiler. İmzaları teslim etmeden önce Büyükçekmece İlk Öğretim Okulunun önünde toplanan CHP Büyükçekmece ilçe Başkanı Dursun Tazegül ve yönetim kurulu üyeleri basına açıklamalarda bulundular.
İşte CHP’nin o basın açıklaması; CHP olarak hükümetin Milli Eğitim kanununda yapmış olduğu son değişikliğe karşı çıkılmıştır. CHP 4+4+4 sistemi uygulamasına karşı halkımızın yanındadır. Partimizin Anayasa Mahkemesine açtığı bu yasayı  esastan iptal davası devam ediyor.4+4+4 eğitim sisteminde onarılmaz yaralar açacaktır. Bu değişiklikle; 2012-2013 Eğitim öğretim yılında 5. sınıfları okutacak olan 20.000 öğretmen Norm Kadro fazlası durumuna düşmüştür.
5. sınıflara branş öğretmeni olarak 30.000 öğretmene ihtiyaç duymaktadır.
11.000.000 ilköğretim öğrencisinin ancak 6.500.000’ni okula (ortaöğretime) devam ediyordu. 4+4+4’ten dolayı 4,500,000 öğrenci isterse okula devam edebilecek. Bu öğrenciler için okul ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı hiç hesaplanmadı. 60 Aylık öğrenci 1.sınıfa gidecek, Bu 66 aya çekildi Çocuk okula gönderilmez ise veli günlük 15 TL ceza ödeyecek. Ceza ödememek için veli rapor alma peşinde, Velilere sesleniyoruz; Sakın rapor almayın! Bu rapor gelecekte çocuğunuzun özürlü durumuna düşmesine sebep olur. Sakın rapor almayın, bir avukatla görüşüp karşı dava açın.
Çocuklar 60-66 aylık iken(5 yaşında) okula başlayacaklar.177 ülkede 6-7 yaşında başlanmaktadır. Bilim insanlarına uzmanlara göre 5 yaşındaki çocuk okula gitmeye hazır değildir. Duygusal, bilişsel,sosyal ve fiziksel gelişimi tamamlanmamıştır.İlk okulda temel becerileri kazanamazlar. Çocuklarda özgüven eksikliği ve başarısızlık oluşur.
Çocuğun gelişimine iki durumda bakılır:
Zeka yaşı ve vücut kas gelişimi.
1) Çocuk kendisi giyinebiliyor mu?
2) Ayakkabısını bağlayabiliyor mu?
3) Fermuarını çekebiliyor mu?
4) Yalnız başına tuvalete gidebiliyor mu?
5) Evini, adresini tanımlayabiliyor mu?
6) Ailesini, adını, soyadını tanımlayabiliyor mu?
Bunlara bakılır.
Büyükçekmece’de 6 tane İlk Öğretim Okulu, İmam Hatip Ortaokulu oldu. Bu iki başlılıktır; bir okulda iki eğitim sistemi, farklı iki müfredat oluyor. Bir veya iki okul tamamen imam hatip ortaokulu olsun diğer okulların statüsü değiştirilmesin. Veliler sıkıntıya sokulmasın. Öğrenciler baskı görmesin.
Biz CHP olarak İmam Hatip Okullarına ve bu okullarda okuyanlara karşı değiliz. Bu güne kadar devletin yeterince açtığı İmam Hatip Okulları yetmiyorsa yeni İmam Hatip Okulları açsınlar.
Büyükçekmece CHP olarak okulun içinde okul uygulamasına karşıyız. İmam Hatip Okullarında okumak isteyen yeterli talep olmadığından normal okulun içinde 2 veya 3 sınıf açılıyor. Düşünsenize bir okulun içinde farklı eğitim almak isteyen öğrenciler ve veliler olacak. Bu her iki taraf içinde sıkıntı olur Toplum barışı zarar görebilir. Her iki tarafta baskı altına girer yapmayın, dayatmayın. Eğer ihtiyaç varsa yeni İmam Hatip Okulları Açın ama mevcut okulları bozmayın.
Bu durumda sıkıntılara, sorunlara sahip çıkmak çözüm önerileri getirmek, üretmek siyasi partilerin görevidir. CHP BÜYÜKÇEKMECE İLÇE ÖRGÜTÜ olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Dilekçe ile başvuruda bulunuyoruz. Bölgede ikamet eden Öğrenci velileri kendi okul çevrelerinde okullarının statüsünün korunması için imza kampanyası başlatmışlardır. Tarafımıza ulaştırılan 1396 ıslak imzalı dilekçeleri İlçe Eğitim Müdürlüğü’ne iletiyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Konunun takipçileri olacağız.
                                                 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri