Yarım kalanları tamamlayacağız...

İmam Bakır, yarım kalan üniversite projesi ve cami inşaatında imar planları sorunlarından ötürü devam edilemediğini, yasal sorunun giderilmesinin ardından o projelerin de tamamlanacağını belirtti. İlçe merkezine bir kültür evi ve Büyükçavuşlu mahallesine
Gazetemizde ve İnternet sitemizde yayınlanan "Ya kültür merkezi de böyle olursa" başlıklı habere hayırsever iş adamı Mehmet Balcı'nın ortağından açıklama geldi. Ortağı İmam Bakır, yarım kalan üniversite projesi ve cami inşaatında imar planları sorunlarından ötürü devam edilemediğini, yasal sorunun giderilmesinin ardından o projelerin de tamamlanacağını belirtti. İlçe merkezine bir kültür evi ve Büyükçavuşlu mahallesine bir düğün salonu sözü veren Mehmet Balcı'nın söz verdiği düğün salonunun temeli de geçtiğimiz günlerde atıldı.
Yanlış varsa hep birlikte düzeltelim
Balcı'nın ortağı İmam Bakır, Büyükçavuşlu’da yaptıkları düğün salonu günü gazetemizde çıkan habere değinerek, “Yanlış varsa hep birlikte düzeltelim. Silivri Belediyesi ile imzaladığımız protokolde düğün salonunu üniversite inşaatına başlayınca yapmayı taahhüt ettik. Ama Büyükçavuşlu’ya gittik ve bölgenin söz konusu yatırıma ne kadar büyük ihtiyacı olduğunu gözlemledik, mahalle halkı 20 yıldır verilen ve yerine getirilmeyen sözleri bize anlatarak umutlarının kalmadığını ifade ettiler. Bu durumu gördükten sonra temel atma töreninden önce düğün salonunun temelini bitirmiştik bile” diye konuştu.
Plan ve projeler durunca inşaat durdu
Üniversite temeli ve yarım kalan cami inşaatına açıklık getiren Bakır, Silivri’ye üniversite yapma projelerinin 4,5 yıla dayandığını söyledi. Garden arkasında bitmeyen cami inşaatının durma nedenine, “Üniversite inşaatı ile birlikte yürüyecekti. Plan ve projeler durunca o iş de durdu. 1/5000’lik planlar 2009 yerel seçimlerinin hemen öncesinde onaylandı. Silivri’de iktidar değişti, yeni yöneticiler ile görüşerek cami inşaatını tamamlayacağımızı da bildirdik” sözleriyle açıklık getirdi.
Siyasi çekişmeler yerine ilçeye yatırım yapmak istiyoruz
Siyasi çekişmelerden uzak durmak istediklerini belirten Bakır, “Biz burada bir taraf değiliz. Belediye başkanının kimliği bizi ilgilendirmiyor. Silivri’ye yatırım yapmak istiyoruz. Silivri’ye üniversite yapmak istediğimiz için yapmayı taahhüt ettiğimiz kültür merkezi ilçe kadar bizim için de önemli ve bir ihtiyaç. Kültür merkezini Silivri kadar, kendimiz için de yapacağız. Silivri’ye üniversite öğrencilerini çekmek istiyorsak burada kültür, sanat ve eğitim alanında olmazsa olmaz imkanların başında bu kültür merkezinde yürütülecek etkinlikler geliyor." dedi.
Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız
"Kültür merkezi projesi daha önce 2 bin 500 m2 inşaat alınana yapılacaktı. Bizim yapmayı taahhüt ettiğimiz proje 19 bin 600 m2. Yapabileceğimizin en fazlasını yapacağız. Bize “Bütün planlarınız onaylandı kültür merkezi, düğün salonu yapmak zorunda değilsiniz” diyenler de var. Ama biz yapacağız. Hem Silivri kazansın hem biz kazanalım."
Silivri'nin kaderini üniversiteler değiştirecek
"Silivri’nin kaderini değiştirecek olan üniversitelerdir. Eğitim, kültür ve sanat alanında yatırımlar bu doğrultuda olmazsa olmaz. Bu konuda Belediye Başkanının ciddi bir gayreti var ve bu desteklenmeli. Silivri bizim gibi yatırımcıları sahiplenmeli ve basın da kamuoyunu bu konuda motive etmeli. Silivri’ye kampüs değil üniversite kuracağız. Silivri’ye gelecek her üniversite yatırımı projesine de en büyük desteği biz sunacağız. Üniversite öğrencilerinin Silivri’yi tercih etmesi için donanımlı bir kent olmalı. Bu konuda üzerimize düşenin en fazlasını yapıyoruz."
Birilerinin menfaatleri bu hizmetleri gölgelememeli
"Birilerinin kişisel borç söylemleri ile bu yatırımın Silivri’ye kazandırılması arasında hiçbir bağlantı yok. Hedeflediğimiz projeden vazgeçmekle en büyük zararı zaten Mehmet Balcı yaşar. Silivri’nin bundan göreceği bir zarar olmaz. Birilerinin eğer varsa kişisel konuları ile Silivri menfaatleri de gölgelenmemeli. Silivri’de hedeflediğimiz projeleri ve söz verdiğimiz yatırımları yapacağımızı ve en kısa zamanda açılışlarına da hep birlikte katılacağımızı ümit ediyorum.”
Haber: Fatma Sarıbıyık

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri