YGS Erken Açıklanacak!

2 milyona yakın adayın heyecanla beklediği YGS sonuçları ile ilgili müjdeyi ÖSYM Başkanı Ali Demir verdi.

2 milyona yakın öğrencinin eğitim hayatını doğrudan etkileyecek olan üniversiteye giriş birinci basamak sınavı YGS'de artık sonuç heyecanı yaşanıyor.

Adaylar, uzun ve yorucu geçen hazırlık sürecinin ardından 24 Mart Pazar günü zorlu YGS'de ter döktü. Zorlu geçen sınavın ardından sonuçların açıklanmasını heyecanla bekleyen adaylara müjdeyi ÖSYM Başkanı Ali Demir verdi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, sonuçların açıklanmasını bekleyen YGS adaylarına şu sözlerle müjdeyi verdi.

"3 HAFTADAN ERKEN AÇIKLAMAYA ÇALIŞCAĞIZ"
"Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum, geçmiş olsun diliyorum. Sınavda yer alan görevlilere, ÖSYM ailesine ve emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. YGS sonuçları ortalama 3 haftada açıklanıyor ama biz daha erken açıklamaya çalışacağız ."

ÖNCELİKLİ AMAÇ BARAJI GEÇMEK
YGS'de 140 ve 180 arası puan alan adayların meslek yüksek okulu, ön lisans programları ve açık öğretim programlarından yararlanabilirken, 180 puanın altında kalan adaylar, üniversite eğitimine geçişte ikinci basamak sınavı olan LYS'ye giremeyecekler.
Bu adaylar aynı zamanda özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarına da başvurabilecek

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda 180 ve üzeri puan alan adaylar, istedikleri taktirde hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ve açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Ayrıca, YGS puanını 180 ve üzerinde tutan adaylar ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na da girmeye hak kazanacaklar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri