YGS sonuçları 14:00'te açıklanacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS'deki şifre skandalıyla ilgili incelemesini tamamladı. 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarlarının incelendiğini belirten Savcılık, sınav sonuçlarının açıklanabileceğine karar verdi. ÖSYM yaptığı açıklamada, YGS sonu


ÖSYM: SONUÇLAR 14:00'TE AÇIKLANACAK

27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2011-YGS) sonuçları bugün saat 14:00'te açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr  internet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Geçen yıl olduğu gibi, 2011-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2011-LYS başvuruları 29 Nisan – 6 Mayıs 2011 tarihleri arasında alınacaktır. 2011-LYS’de tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.

BAŞSAVCILIK'TAN ŞİFRE AÇIKLAMASI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 27 Mart'ta yapılan YGS'ye ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada, gelinen aşama ile ilgili 26 Nisan'da açıklama yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada, 2011 yılı YGS sınavına giren adaylara ait yaklaşık 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarları ile tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarının bilirkişiler marifeti ile yapılan incelemesinin tamamlandığı kaydedildi.

SÜREÇ ÖSYM'NİN TASARRUFUNDA

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması hususunun ise idari işlem olduğu ve bu durumun ÖSYM Başkanlığının tasarrufunda bulunduğunun, daha önceki basın açıklamalarında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından açıklamada belirtildiği üzere soruşturma tamamlandığında karar kamuoyuna açıklanacaktır” denildi.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri