Bu kapsamda fikir-tohum aşamasındaki sosyal girişim projelerinin ve vakıf ve derneklerin çalışmalarının ölçümlenmesi, geliştirilmesi ve fonlanması için kalıcı ve kapsayıcı çözümler sunacak
Bağımsız bir bağış kuruluşu olan İyi ki Vakfı, girişimler ve projeler ile sosyal etki yaratmayı amaçlayan kurumlar arasında bir köprü vazifesi görecek. Desteklediği girişimlerin sürdürülebilirlik ekseninde gelişimlerini destekleyecek ve performanslarını ölçümleyerek ‘etki raporlarını’ paylaşacak. Vakıf bu faaliyetlerinde döngüsel ekonomi, eğitimde eşitlik, temiz enerji, akıllı şehirleşme, akıllı tarım ve kadınların güçlendirilmesi alanlarını önceliklendirecek. Bu doğrultuda kurumlarla özel iş birlikleri geliştirecek olan İyi ki Vakfı, bireysel gönüllülük ve bağış olanakları ile de toplumun tüm kesimini Türkiye’nin sürdürülebilirlik yolculuğuna destek olmaya teşvik edecek. Böylece küresel sürdürülebilirlik hedeflerinin savunucusu olarak hareket edecek ve bu alanda farkındalık yaratmak için çalışacak.
İyi ki Vakfı Kurucusu Füsun Kuran; “Bugün tüm dünya iklim krizi, sosyoekonomik zorluklar ve pandeminin süren etkileri gibi bir dizi kriz ile karşı karşıya. Bu sorunları aşmak için etkili, güvenilir ve hızlı sonuçlar almaya ihtiyacımız var. Bu doğrultuda İyi ki Vakfı çatısı altında geliştirdiğimiz yatırım, ölçümleme ve stratejik yönetim modelleri ile ülkemizin gelişimine ve dünyamızın iyiliğine hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi paylaşan kişi ve kurumlarla birlikte büyüyecek olan İyi ki Vakfı ağı, inovasyonları, araştırmaları ve sosyal girişimcilik yatırımları ile Türkiye’de ilklere imza atacak” dedi.