Türk Sanayisinin Kalbi Esenyurtta Atıyor

Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği, sanayi firmaları ve iş dünyasını bir araya getirdi.
Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği, sanayi firmaları ve iş dünyasını bir araya getirdi. 220 firmanın katılımıyla gerçekleşen etkinlik sonrası konuşan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, "Türkiye ihracatının yüzde 10'u Esenyurt'ta yapılıyor. Esenyurt son yıllarda Türkiye'nin en hızlı değişen ve gelişen ilçesidir" dedi.

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİDER), Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat'ın katıldığı etkinliğe çok sayıda sanayici ve katılımcı firma temsilcisi ilgi gösterdi.

Etkinlik sonrasında konuşan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Esenyurt'un hem İstanbul'da hem de Türkiye'de son yılların en hızlı değişen ve gelişen ilçesi olduğunu, Türkiye ihracatının yüzde 10'unun Esenyurt' ta yapıldığını ifade etti.

Esenyurt nüfusundaki hızlı artışı sanayiye bağlayan Prof. Dr. Cuma Bayat, "Sanayi sayesinde iş bulma olanakları yüksek. İstanbul'a en yakın ağır sanayi bugün Esenyurt sınırları içerisinde bulunuyor. Burada yeni konutların yapımıyla birlikte iş gücüne katılım üst düzeyde sağlanmaktadır. Biz üniversitenin kurulmasından sonra da sanayicinin bu ihtiyaçlarını buradaki kişilerle birlikte üst düzeye taşıyıp beyaz yakalıları çoğaltmak üzere sanayicilerimizle iç içe programlar yürütüyoruz" dedi.

Türkiye'nin çikolata üretim merkezinin Esenyurt olduğunu ifade eden Bayat, üniversiteyi kurarken sanayicilerle ve Esenyurt sakinleriyle anketler gerçekleştirdiklerini, ilçe sanayisinin ihtiyacı olan ara elemanlar doğrultusunda eğitim ve öğretim programlarını belirlediklerini dile getirdi.

Üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde belirlenen programların, eğitim ve öğretime başlaması doğrultusunda Esenyurt'ta mevcut olan 7 çok programlı meslek liselerinin devamı olan meslek yüksekokullarına sınavsız geçişe öncelik verdiklerini söyleyen Bayat, "Sanayicilerimizin ihtiyacı olan beyaz yakalılara temel teşkil edecek bu meslek yüksekokulu mezunlarımızı buradaki sanayicilerimize gönderip staj yaptırıyoruz" dedi.

Esenyurt'taki bir meslek lisesinde Muhasebe ve Finansman Bölümü'nü bitiren bir öğrencinin Esenyurt Üniversitesi'nde lojistik, bankacılık, dış ticaret, sivil hava ulaştırma işletmeciliği, sivil havacılık - kabin hizmetleri, muhasebe ve vergi uygulamaları programlarına hiç sınava girmeden dikey geçiş yapabildiklerini anlatan Bayat, ileride de Esenyurt Belediyesi'nin sağladı imkanlarla Teknopark oluşturarak dışarıya ihracatın yükte hafif pahada ağır olan yazılım konularına üniversite eğitim işbirliği ile katılmak istediklerinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri