Yangın bölgesinde gençlerden dayanışma ağı

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarında gençler yaşananlarla mücadele edebilmek için dayanışma ağı kurdu.

Günlerdir devam eden orman yangınları iktidarın eksik politikaları nedeniyle söndürülemezken yurttaşlar büyük dayanışma örneği sergiliyor.

AKP iktidarının çay fırlatmaktan öteye gidemeyen politikalarına karşın yurttaşlar kendi dayanışma ağlarını kuruyor.

Orman yangınlarını söndürebilmek için canhıraş mücadele veren yurttaşlar, günlerdir uykusuz halde bölgede zaman geçiriyor. Gerek ormanların gerek de köylününn yaralarını sarmak için seferber olan yurttaşlar, ülkenin çeşitli noktalarından gelerek bölge halkına destek oluyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangın alanlarına artık "profesyonel" olanlar dışında kimsenin alınmayacağını açıklamasına karşın gönüllüler, “Bu ormanlar hepimizin ormanı, cezası neyse çekeriz” diyerek mücadelelerini sürdürüyor.

AMAÇ DAYANIŞMA AĞI KURMAK

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı mevkiinde devam eden çalışmalarda gönüllülük gösteren gençler BirGün’e konuştu. Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne tepki gösteren Osmancan Kazancıoğlu, “Gönüllüler olmadan burada sürekli bir çalışma yapmak zor” dedi. Kazancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “8 gündür yangın bölgesinde gönüllü olarak çalışıyorum. Pek çok konuda çalışma yürütüyorum. Su kovalarını taşımak, soğutma çalışmaları, erzak dağıtımı vs. Burada gönüllülerin yaptığı çalışma büyük önem taşıyor.”

Birbirlerini tanımadan yalnızca dayanışma sağlayabilmek amacıyla bölgeye desteğe geldiklerini söyleyen Erkan Çevik, “Buraya gelme amacımız gönüllü bir dayanışma ağı oluşturmaktı. İlk olarak Marmaris’e geldik. Oradaki yangın söndürme çalışmalarına yardım ettik. Sonrasında buranın daha tehlikeli olduğunu söylediler. Bu sebeple biz de buraya geldik” ifadelerini kullandı. AKP’li Cumhurbaşkanı’nın yalnızca ‘profesyonel’ ekiplerin bölgeye girebileceğini açıklamasına karşın yeterli ekibin olmadığını vurgulayan Çevik şu ifadeleri kullandı: “Bizim dayanışmamıza da ihtiyaç var. Sadece resmi çalışanların yangın bölgesinde olduğu bir halde binlerce itfaiyeciye, TOMA’ya profesyonel çalışana ihtiyaç olur. Aslında buraya gelen itfaiyeciler de resmi görevlendirmeyle değil gönüllü olarak geldiler. Herkes birçok fedakârlıkta bulunuyor. Bu yüzden burada dayanışmayı büyütmekten başka çare yok.” “Bu ormanlar bizim” diyen Çevik, “Burada olmaya devam edeceğiz. Cezası neyse çekeriz” şeklinde konuştu.

İtfaiyecilere yardım ettiklerini kaydeden Ali Burhan Özanar, “Neredeyse 1 haftadır hiç uyumadan burada gönüllü olarak çalışıyorum. Yangını söndürmek için itfaiyecilere yardım ediyoruz. Onların arkasında durarak hortum tutuyoruz. Aynı zamanda itfaiyecilerin olmadığı bölgelerde söndürme noktasında çalışıyoruz. Günlerdir burada büyük bir dayanışma var. Ben de buraya gelince bunu çokça gözlemledim. Herkesin tüm imkânlarını seferber ettiği bir hal” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri