Üvey evlat gibi kaldık!

HABERDAR sordu, Celaliye - Kamilaba halkı cevapladı. Büyükçekmece’ye bağlandıktan sonra üvey evlat gibi kaldık. Yerinden yönetim istiyoruz, olmadı Silivri’ye bağlanmak istiyoruz…

2009 Yılında Belde Belediyelerinin kapanmasıyla Silivri’den Büyükçekmece İlçesine bağlanan Celaliye - Kamiloba mahalle halkına sorduk. Aradan geçen 4 yılda ilçe belediyenizden memnun musunuz? Silivri’ye bağlanmak ister misiniz? Aldığımız cevap; “Büyükçekmece’ye bağlandıktan sonra üvey evlat gibi kaldık”

HABERDAR’a konuşan Celaliye- Kamilobalı vatandaşların bir kısmı Silivri’ye bağlanmak isterken, büyük bir çoğunluğu da Celaliye- Kamiloba’nın yeniden belediye olmasını ve yerinden yönetim hizmeti almak istediklerini söylediler. Beldelerin kapatılmasıyla esnafların iş yapamaması, vatandaşların derdini anlatacak muhatap bulamaması, bölge de sanayinin olmaması, hizmet akışının yeterli olmaması yüzünden Celaliye- Kamiloba mahallesinin adeta emekli cennetine döndüğü söyleyen vatandaşlar; “Büyükçekmece’ye bağlandıktan sonra üvey evlat gibi kaldık” diye konuştular…

İşte Celaliye- Kamiloba’lı vatandaşların söyledileri;

Cenk Öztürk; Silivri’ye ayak alışkanlığı var. Biz Büyükçekmece’ye alışamadık. Keşke bir değişiklik yapılsa da Celali’ye – Kamiloba tekrar Silivri’ye bağlansa.

Özgür Anlar; Celaliye- Kamiloba Belediyesi Büyükçekmeceye bağlandıktan sonra yeterli bir hizmet gelmedi. Umarız Celaliye- Kamiloba, Büyükçekmece’den alınıp tekrardan Silivri’ye bağlanır.

Okan Öner; Silivri’de bağlı kalsaydık daha iyiydi bizim için. Şu an Çekmece’yi tam olarak bilmediğimiz için baya zorluk çekiyoruz. Yıllardan beri Silivri’ye gidip geldiğimiz için her şey elimizin altındaydı. Vergi dairesi olsun, hastane olsun, adliye olsun, diğer kurumlar olsun daha kolay hallediyorduk işlerimizi. Keşke Silivri’de bağlı kalsaydık. Çekmece daha zor oldu bizim için. Yeterli hizmeti de göremiyoruz. Köyümüze geldiler eski binasını yıktılar. Yerine meydan ve havuz yaptılar. Havuz ve meydan hoş oldu ama burada ki esnaf bitti. Buraya arabalar giremiyor. Yazlıkçılar giremiyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün söz verdiği hizmetler vardı ama yol ve kaldırım düzenlemesinden başka hiçbir hizmet yapılmadı. Söz verdiği hizmetleri yapamadı. Biz daha güzel bir Celaliye istiyoruz. Celaliye’ye daha güzel hizmetler bekliyoruz.

Yusuf Demirsan; Beldemiz kapandıktan sonra buradaki canlılık hareketlilik yok oldu. Hizmet geliyor ama canlılık hareketlilik yok. Bizde bizim İlçemiz Silivri’ydi. Bizi Büyükçekmece’ye bağladılar. Ancak biz resmi kurumların haricinde ki bütün işlerimizi Silivri’de hallediyoruz. İnşallah bir değişiklik yapılır da tekrar Silivri’ye bağlanırız.

Celal Özdemir: Ben Hasan Akgün’e oy verdiğim için bugün Hasan için hiçbir şey söyleyemiycem. Bana göre Büyükçekmece Silivri’den daha iyi bir kent. Yatırım, bilgi ve yetenek bakımından Hasan Akgün iyi bir belediyecilik örneği sergiliyor. Bana göre Celaliye- Kamiloba Büyük Çekmece’de bağlı kalsın.

Hasan Çelik; Büyükçekmece’ye bağlanmaktan memnun değilim. Belediyenin hizmetlerinden memnun değilim. Çünkü yol ve kaldırımdan başka bir hizmet yapılmadı. Silivri’ye de bağlansaydık yine aynısı olacaktı. Biz belediyemizi geri istiyoruz.

Gürkan Erel; Bazı konularda eskisinden daha iyi hizmet aldık. bizim oturduğumuz sokakta ufak tefek sorunlar vardı ve biz belediyeye bu sorunları bildirdik ve gerekli hizmet verildi. Ben kendi adıma bu konuda memnunum. Ama şöyle bir memnunsuzluk var. Belediyenin buradan gitmesiyle bölge durgunlaştı. Çünkü belediye buradayken daha bir hareket vardı. Esnaf daha fazla iş yapıyordu. Şu anda çok sakin bir ortam var. Ben emekli olduğum için benim için uygun bir ortam. Ama bizim dahi canımız sıkılıyor artık. O kadar sakin yani. Gençler için bu olumsuz. Çünkü gençler iş imkanı bulamıyor. Bu bölgede sanayi yok. İş istihdamı yok. Böyle olunca da mahallede genç kalmadı. Birde biz ezelden beri Silivri’ye bağlıydık ve bütün kurumları ezberlemiştik. Hizmet açısından değil ama alışkanlık açısından tekrar Silivri’ye bağlanmak isteriz. 

Halil Tekin; Bırakın hizmeti çöpleri bile almıyorlar. Sokaklar çöp içinde. Hiçbir temizlik hizmeti yok. Büyükçekmece’ye bağlandık ama burada bir sorumlu yok. Sabah erkenden sokakların temizlenmesi lazım ama burada temizlik sıfır. Ben buraya geleli iki ay oldu. Daha önce Çatalca’da oturuyordum. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bütün çalışanların başında. Arkasında şakşakçı yok.  Burada bırakmışlar temizlik görevlilerini ama başlarında sorumlu insan yok. Böylemi olması lazım? Celaliye- Kamiloba’nın Büyükçekmece’ye yada Silivri’ye bağlanması önemli değil. Önemli olan burada bir yetkili kişinin olmamasıdır.

Yıldırım Akal; Benim babam bu memlekete Selanik’ten gelmiş. Muhacır olarak. Şu anda hükümet yine bize bir muhacirlik yaptı.  Bizi Silivri’den aldı verdi Büyükçekmece’ye. Sen neden benim yerimle oynarsın. Ve tekrar beni muhacır pozisyonuna sokarsın. Ben Silivri’ye gittiğim zaman her işimi kolaylıkla hallediyorum. İnsanların imece usulü kurdukları belediyeleri sen gel kapat yok et. Kimseye sormadan danışmadan hem de. Vardır bir film bu işin içinde. Ama biz ne Silivri’yi nede Büyük Çekmeceyi istemiyoruz. Biz yerinden yönetim istiyoruz. Kapanan belediyemizi geri istiyoruz.  Bu Büyük Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e olan bir tepki değil. Öylede algılanmasın.

Erdem Maralceylan; Silivri’ye alıştığımız için Büyük Çekmece bize ters geliyor. Daha önce kendi belediyemiz varken başkana istediğimiz gibi sıkıntılarımız söyleyebiliyorduk. Ama Büyükçekmece Belediye Başkanını göremiyoruz bile. Muhatap yok. Hizmet yok. Silivri’ye bağlı kalsaydık daha iyi olacaktı. Çünkü Silivri Belediye Başkanı halk toplantıları yapıp vatandaşın ayağına gidiyormuş. Bunu yerel gazetelerden okuyoruz. Ama bizim başlı bulunduğumuz oy verdiğimiz belediye Başkanımız bırakın halk toplantısı mahalleye uğramıyor bile. Uğradığın da kimsenin yüzüne bakmıyor vatandaşı konuşturmuyor bile. Bir biz Kamilobalı gençler olarak 23 Nisan, 29 Ekim ve diğer resmi bayramların bizim mahallemizde de törenlerle kutlanmasını istiyoruz. Biz İlçeye mi gitmek zorundayız?

Öztaç Namlı; Belediyenin hizmetlerinden memnun olduğumuzu söylemek çok zor. Eskiden bizim yerel belediyemiz olduğu zaman daha imtiyazlı ve dertlerimizi daha iyi biliyordu ve hemen çözüme kavuşturuluyordu. Çekmece’ye intikal ettikten sonra ne yazık ki biz üvey evlat olduk. Çekmece öz biz üvey. Bizim gibi bağlanan diğer beldelerde öyle. Kimse memnun değil bu durumdan ama sineye çekiş durumu var. Kimin kapısını çalacaksın kime derdini anlatacaksın. Ama Silivri’ye bağlı kalsaydık daha iyi olurdu bizler için. Silivri bize daha yakın. Biz daha yakın hissediyoruz kendimize Silivri’yi. Silivri’ye bağlanırsak çok daha iyi olacak bizim için. Aksi halde bu şartlarda devam ederse işim çok zor. Belediye kapandıktan sonra her şey bitti beldemizde. Esnaf kurudu. Burada belediye varken esnaf iş yapıyordu. Belediyeye gelen giden oluyordu ve bir hareketlilik vardı. Şimdi ise in cin top oynuyor. Belediyemiz kapanmasaydı çok daha iyi olacaktı.





FATMA SARIBIYIK  - HABERDAR ÖZEL 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Küçükçekmece Haberleri