AÇIL SUSAM AÇIL

Soma Mağdurları için.. Selin Melek Aktan’dan Kişisel Resim Heykel Sergisi..

Arkasında birçok gizemler barındıran hayatımız boyunca açtığımız  ve  açamadığımız kapılar..

 Tablolarında genelde masalsı öğelere yer veren Selin Melek Aktan   Apeiron Artplus Galeri’deki ‘’Açıl Susam Açıl ‘’ isimli bu sergisinde  bizleri yine  hayal ve gerçeğin birbirine karıştığı, özgür, masum, çılgın, hassas ve kırılgan, figürlerin neşeyle  dans ettiği fantezi  bir dünyaya götürüyor.

 Nişantaşı’nın tarihi apartmanlarından çıkan eski  kapılar sanatçının fırçası  ile geçmişten günümüze  gizemli  bir yolculuğa çıkıyor  ve  onlar da  aynı İstanbul gibi dönüşerek  bu renkli semtin hareketli  ritmine ayak uyduruyorlar.

 Çalışmalarıyla daha önce de eğitim projelerine destek veren Selin Melek Aktan;’’Ülkece maddi ve manevi çok acı bir dönemden geçiyoruz. Kuşkusuz bu acıyı unutmak  ve unutturmak mümkün değil. Ama umarım ‘’Açıl Susam Açıl ‘’kapıları ile  başka insanların hayatlarında daha güzel kapılar açılır  ve biraz olsun onların yaralarına merhem oluruz ‘’diyerek serginin tüm gelirinin Soma mağdurlarının çocuklarının eğitim giderlerine aktarılacağını belirtti.

 
Selin Melek Aktan

Zurich Art Show’un en avangard sanatçısı seçilerek profesyonel sanat  hayatına başladığı 2004 yılından  bugüne kadar eserlerini  çeşitli defalar New York, Los Angeles, Miami, Fransa,İtalya,İsviçre,Avusturya,Danimarka,Yunanistan,Bulgaristan, Polonya, Kosova, Hindistan, Mısır ve Çin’de sergilemiş olup, 2008 den beri çalışmalarını yurt içinde sürdürmektedir.

 
2009 yılında eserleri İtalya ve Amerika’da müzeye alınan sanatçının ‘’Açıl Susam Açıl’’ Türkiye’deki 12.kişisel sergisidir.

 
Aktan’ın geliri Türkiye’deki eğitim projelerine aktarılan ’’Aşk Selinde Uçuşan Melekler’’ adlı bir şiir kitabı, söz besteleri kendisine ait eserlerden oluşan ‘’Rüzgarlara Fısıldadım’’ve Şaka Gibi Herşey’’ isimli iki müzik albümü vardır.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri