Ahmet Ümit’e büyük ilgi

Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğünün geleneksel olarak düzenlediği edebiyat söyleşilerinin bu ayki konuğu Türk Edebiyatının güçlü kalemi Ahmet Ümit oldu.
 Yazara bayanlardan Büyük İlgi…


Türk Edebiyatının güçlü kalemi Ahmet Ümit’e Büyükçekmece’li bayanlar büyük ilgi gösterdiler. imza günü



 Büyükçekmece AKM de gerçekleştirilen söyleşiye özellikle Büyükçekmece’li bayan okurlar ilgi gösterdiler.
Yazdığı kitaplarla ünü ülke sınırlarını aşan Ahmet Ümit yazmanın kendisi için  ekmek su kadar önemli olduğunu söyledi.
Karanlık ta Koşanlar ve Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı romanları dizilere Sis ve Gece adlı romanı da sinemaya uyarlanan Ahmet Ümit; yazı yazmadan önce mutlaka yazacağı eserde adı geçecek olan mekanları iyiden iyiye inceleyerek karar verdiğini belirtti. Meraklı bir kişiliğe de sahip olduğunu vurgulayan Ahmet Ümit; özellikle polisiye yazdığı romanlarda kendisini aştığını ifade ediyor.
Yaklaşık 30 yıla yakın edebir bir geçmişe sahip olduğunu anlatan Ahmet ümit, sade ve akıcı üslübu ile okuyucuyu bulunduğu yerden alarak kitapta geçen yerlere çok rahat götürebildiğini söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı İzci Gurubununda söyleyişiyi dinlediği programın sonunda Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Şahin Ahmet Ümiteplaketini takdim etti. Şahin şunları söyledi; “ Edebiyat Türk insanının yaşam biçimidir. Gördüğünü,yaşadığını en yalın en sade biçimde çevremize aktarmanın en güzel yanı yazmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için dilimizi çok iyi öğrenmek zorundayız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri