Ahmet Yazıcı AKM’de anıldı…

Büyükçekmece Barış Manço Kültür Merkezi Tiyatro grubu, “Ah Şu Büyükler” oyunuyla Büyükçekmecelilere hem mutlu hem de duygusal anlar yaşattı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde, yitirdiğimiz tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı anısına oynanan “Ah Şu Büyükler”; ebeveynler ve çocuklar arasındaki iletişimsizliği ele alan hicivli bir şekilde anlatan Turgut Özakman’ın yazdığı Selim Canpolat’ın yönettiği farklı dekor ve kostümlerle yabancılaştırma öğelerinin sıkça kullanıldığı durum komedisi Büyükçekmecelileri hem düşündürdü hem de güldürdü. 
Oyun sonunda, merhum Ahmet Yazıcı’nın eski öğrencilerine, “Ah Şu Büyükler” ekibine, oyunun yönetmeni Selim Canpolat’a ve Yazıcı ailesinden Ayşe Yazıcı’ya hediyelerini ve sertifikalarını Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün takdim etti.

Büyükçekmece’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan olan Ahmet Yazıcı için düzenlenen gece de bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Akgün, “Şuan ki Bedia Muvahhit sahnesine ismini birlikte verdiğim Ahmet Yazıcı’nın geride bıraktığı öğrencilerle bu sahnede olmak benim için gururdur. Yazıcı, Büyükçekmece’nin kültür ve sanat adına yaptığı çalışmalarda çok katkıda bulunmuştur. Onun anısını yaşatmak, öğrencilerine eserlerine ve bıraktığı sanata sahip çıkmak benim için onurdur” şeklinde konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri