ALLA TURCA ALLA TOKER BİR PİYANO RESİTALİ

Bu Pazar (29 Ocak 2012) günü Medica Tıp Merkezi’nin Teşvikiye’deki binasında gerçekleştirilen ve piyanist Hakan Toker’in piyano resitali, dinleyenleri mest etti.
Sanat Yönetmenliğini Serdar Yalçın’ın, menajerliğini Levent Conker’in yaptığı konserde sanatçı Hakan Toker, 15 Mart’ta piyasaya çıkacak ‘Alla Turca Alla Toker’ adlı albümünde seslendirdiği sanat müziği eserlerini, Medica Tıp Merkezi’ne gelen konukları için seslendirdi.  Hakan Toker, hiç şüphesiz geleceğin başarılı piyanistleri arasına adını yazdırmaya aday genç bir sanatçı.
Daha önce Rusya, Ukrayna, Danimarka, İzlanda, Amerika, İtalya, Almanya, Güney Kore, Bulgaristan, Avustralya , Hırvatistan da konserler veren Hakan Toker, bu çalışmaları ile yerli ve yabancı medyada yer almıştır.
Uzun süredir yurt dışında olan Hakan Toker 2011’de Türkiye’de ilk kez Türk makamlarına uygun bir şekilde akort edilmiş piyano ile Türkiye’de konserler vermiştir. Gösteri sanatına olan ilgisi sayesinde Türkiye ve Amerika’da yetişkinler ve çocuklar için farklı görsel öğelerle süslenmiş, müzikli, gösteriler yapmıştır. Hakan Toker batıda bir asırdır unutulmuş olan klasik müzikte doğaçlama sanatını dünyada canlı tutan, yaşatan nadir piyanistlerden biridir.
Yüzden fazla bestesi ve düzenlemeleri olan Hakan Toker, sanat müziği sevenleri konserlerine bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri