“AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen zihinsel engellilerin sahneye koyduğu “Bu Kader Değil” ile “Asker Mektubu” adlı tiyatro oyunu ve müzik gösterileri Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde iz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen toplumsal hafızanın canlı tutulması amacıyla Zübeyde Vural’ın yazıp yönettiği Çanakkale Savaşı’nı konu alan “Asker Mektubu” adlı oyun, dramatik kurgusu ve vermiş olduğu mesajlar ile büyük ilgi gördü.  Aynı tiyatro ekibi dakikalar arasında hazırlanarak, “Bu Kader Değil” adlı tiyatro oyununu sergiledi. Sağlık ve eğitim konusunda geleneksel kültürde mevcut olan ön yargıları eleştiren oyunda özürlü çocukların yapmış olduğu canlandırmalar büyük beğeni topladı.

“Çok Güzel Etkinliklere Şahit Oluyoruz”
Engellilerin gerçekleştirdiği gösterileri büyük bir dikkatle takip eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Yeşil konuşmasında, “Öncelikle bu kardeşlerimizi topluma kazandıranlara, emek verenlere teşekkür ediyorum. Burada çok güzel etkinliklere şahit olduk. Zaman zaman gururlandık, duygulandık. Birlikte oldukça aşamayacağımız engel yok” dedi.

Etkinliğe, Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, Vali Muammer Güler Anadolu Öğretmen Lisesi ve Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Lisesi Okulu öğrencileri katıldı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri