Aslan sirkte çocuklar tiyatroda

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Aslan Kral Sirkte” isimli oyunu çocuklar keyifle izledi.
Sabahattin Mutluer’in yazıp yönettiği müzikli tek perdelik oyun, Küçükçekmeceli çocukları hem eğlendirdi hem de onlara arkadaşlık konusunda eğitici bilgiler verdi. Birbirinden ilginç kostüm ve tasarımlarıyla sahnelenen oyunun konusu ise şöyle; Ormanların hükümdarı Aslan Kral'ın oğlu Dodo, sert ve acımasız olan babasının aksine yumuşak başlı ve sanatçı ruhludur. Ormandaki diğer hayvanlarla birlikte çalıp söylemek, orkestra kurmak ister. Fakat babası müzisyen olmasını istemez. Bunun üzerine Dodo ormanı terk eder. Arkadaşları (kaplumbağa-tavşan-karga ) Aslan Kral ile birlikte Dodo’yu bulup geri getirebilmek için bir maceraya atılırlar. Diğer taraftan da tilki onların karşısına engeller çıkarır. Tilkinin engellerini atlatan Dodo’nun arkadaşları onu bulur ve oyun mutlu sonla biter.

 ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL DÜNYASI GENİŞLİYOR

 Sarıyer Sanat Tiyatrosu oyuncuları Ali Yalçıner, Gülistan Çelik, İrem Dilaver, Mustafa Kemal Bayrak ve Özgün Gülseven’in rol aldığı oyun, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti. Zaman zaman sahneden inip seyircilerin arasına karışan tiyatro oyuncularını, seyirciler ayakta alkışladı. Tiyatroya çocuklarıyla gelen veliler, “Bu tür tiyatrolar çocuklarımız için çok yararlı oluyor. Çocuklarımız, izledikleri tiyatrolar sayesinde hem öğreniyor hem de eğlenceli bir hafta sonu geçiriyor. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayan bu tiyatroların yapılmasını destekliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri