Aslı Tohumcu, çocuk okurlarıyla birarada

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen, çocukların okuma alışkanlıklarını artırarak, hayal dünyalarının şekillenmesine ve gelişmesine önemli katkılar sağlayan ‘Çocuk Okur-Yazar Buluşması’ Küçükçekmeceli minik okurlarla yazarları buluşturmaya devam
Bu kapsamda Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’ne konuk olan yazar Aslı Tohumcu, ‘Üç İki Bir Ateş’ isimli kitabıyla ilgili bilinmeyenleri çocuk okurlarıyla paylaştı. 

‘Ateş, hareketli bir çocuk’
İlkokul öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Aslı Tohumcu, kitabındaki kahramana ‘Ateş’ ismini fırlama efektinden esinlenerek verdiğini dile getirdi. Tohumcu, ‘ Ateş, 8-10 yaşlarında bir erkek çocuk. Çok fırlama, hareketli ve kıpır kıpır bir çocuk. O yüzden ismini ‘Ateş’ olarak seçtim.’ diyerek, kitabını 7 ayda tamamladığını ifade etti. 

Kitaplarını imzaladı
Yazarın ‘Üç İki Bir Ateş’ isimli kitabı Küçükçekmece Belediyesi tarafından çocuklara hediye edilirken, kitabı okuyan minik öğrenciler, beğenilerini dile getirdi. Resimli kitabının çocuklar tarafından ilgi gördüğünü belirten yazar, kitaptaki resimlerin çizer Reha Barış ‘a ait olduğunu söyleyerek, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri