Atatürk'ü anlattı...

Yazar Sinan Meydan Avcılarda Türkiye nereye gidiyor panelinde yaptığı konuşmada Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını tarihi belgelerle anlattı. Kılık Kıyafet devriminden, Osmanlıya, Atatürk’ün yaptırdığı camilerden, fabrikalara kadar Cumhuriyette yapılan

Atatürk’ü şahane anlattı Yazar Sinan Meydan Avcılar CHP tarafından düzenlenen “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu panelde Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğundan beri yaptıklarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Yazdığı kitaplardan örnekler vererek bir takım belgeleri açıklayan Sinan Meydan zaman zaman CHP’nin kendisini değerlendirmediğinden yakınarak, “Ben her zaman varım” dedi.

Sinan Meydan Türkiye nereye gidiyor konulu panelde yaptığı konuşmalarda büyük alkış aldı. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan’a çatan Sinan Meydan, Tayyip Erdoğan’ ın hep Cumhuriyet tarihini örnek vererek açıklamalar yaptığını, “Bunlar ne yapmış’ dediğini hatırlatarak yanında getirdiği albümü gösterip, “Atatürk’ün yaptığı eserler işte burada. Yapılanları buradan açıklıyorum. Biraz insaf ya” dedi.
Tarih Saptırılıyor
Sinan Meydan, “AKP iktidar olduğundan beri Başbakan Tayyip Erdoğan, sıkça tarihten yararlanmaya çalışıyor. Evet, başarılı siyasetçilerin tarihten yararlanmaları çok doğaldır. Ama tarihten yararlanabilmek için iyi tarih bilmek, bu da yetmez, bir tarih bilincine sahip olmak gerekir. Bizim tarihimizde bunun en güzel örneğini veren kişi tartışmasız Atatürk’tür.”Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir, yazan yapana sadık olmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtan bir hal alır” diyen Atatürk, adeta bir bilim insanı gibi ilk gençliğinden ölünceye kadar tarih konusunda kitaplar okumuştur. Atatürk’ün okuduğu 5000'e yakın kitabın büyük bir çoğunluğu Türk ve dünya tarihiyle ilgilidir. Atatürk, bu derin tarih bilgisinden ve bilincinden hem Kurtuluş Savaşı sırasında hem de devrimler sürecinde yararlanmıştır. Bu da yetmemiş, 1930' lar da bir tarih tezi ve bu tarih tezini destekleyen bir de dil tezi geliştirerek, bu tezlerin araştırılması için Tarih ve Dil Kurumlarını kurdurmuş, Tarih ve Dil Kurultayları düzenletmiştir. Ancak bugün, o Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin başbakanı olan Tayyip Erdoğan, ne iyi bir tarih bilgisine ne de iyi bir tarih bilincine sahiptir. Buna rağmen sıkça tarihi göndermeler yaparak siyasi rakiplerini sıkıştırmaya çalışmaktadır. Başbakanın bu “tarih göndermeleri” içinde ciddi bilgi yanlışları ve çarpıtmalar, hatta yalanlar göze çarpmaktadır. Üstelik bu yanlışlar, çarpıtmalar ve yalanlar sıradan bir lise öğrencisinin bile kolayca yakalayacağı türdendir” dedi.
Tarihi iyi bilmek gerek
Sinan Meydan Cumhuriyeti anlamak için Osmanlıyı bilmek zorunda olunmasını gerektiğini belirterek TV’deki Muhteşem Yüzyıl dizisinde çocuklara Türk toplumuna Saltanat aşılandığını, Osmanlıyı sevdirilmeye çalışıldığını belirterek, “Bunlar kelli felli Prof lar yapıyor. Büyük orta doğunun bir projesidir. ABD projesidir. Çağdaş ve ulus devletini yıkma projesidir. Dikkat edin. Biz saltanatı devirdik. Cumhuriyeti kurduk. Artık saltanatlık yok. Bunları iyi belleğin” dedi. 
Kurtuluş Savaşı İslam Dünyasına örnek olmuştur
Sinan Meydan “İngiliz arşivlerini girildiğinde İngilizlerin Türkleri parçalamak için Yunanistan’ı nasıl kullandığını görürsünüz. Tam 120 plan yapılmış. Prof lar Kurtuluş savaşımızı bulandırmaya çalışıyorlar. Sizden ricam Kurtuluş savaşının önemini çocuklarınıza öğretin” dedi.
Mustafa Kemal’in yaptırdığı camiler
Sinan Meydan Osmanlı düşmanlığı yapmanın bir anlamı yoktur. “Bugün Mimarsinan’ı nasıl eleştirirsiniz. Başbakan diyor ki CHP Cami kapattılar, din düşmanıydı. Beldeki kitapta Atatürk’ün yaptığı camiler var. Başbakanı sıkıntıya sokar. Cumhuriyeti kuranlara cami düşmanı derseniz ayıp edersiniz. Camiler ahır yapılmadı. Tam tersi Mustafa Kemal yaptırıyor. Parasını cebinden veriyor. Kendi adını taşıyan Eskişehir’de Mustafa Kemal Camii vardır. Daha liste uzun” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri