‘Aynı güneşin altında’ 45 çocuk

Küçükçekmece Belediyesi Modern Dans Topluluğu, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde görkemli bir gösteriye imza attı.
Kültür devamlılığına katkı sağlaması açısından 2 yıldır çalışmalarına devam eden Modern Dans Topluluğu ‘Aynı Güneşin Altında’ isimli gösterisiyle izleyiciyle buluştu. İbrahim Aymaz yönetiminde sahneye konulan gösteride 8-14 yaş aralığında 45 çocuk, danslarıyla izleyenleri büyüledi. 

Alkışlarla eşlik ettiler
Haftada 2 gün 4’er saat yaptıkları çalışmayla gösteriye hazırlanan öğrenciler, 1 saat sahnede kalarak, performanslarını sergiledi. Katılımcılar, dans müziklerine alkışlarla eşlik ederken, Anadolu Ateşi’ni andıran performanslarıyla 45 öğrenci büyük beğeni topladı. 
Geçen zaman içinde aslını ve önemini koruyan ancak yeni yorumlamalara da kapılarını kapatmayan ve Türk halk danslarının modern bir yorumu olan ‘ Aynı Güneşin Altında’ projesi, çocukların kendi kültürlerini yakından tanımasını ve keyifli zaman geçirmesini sağlaması yönüyle önem taşıyor. 
Farklı coğrafya ve iklime sahip olan Anadolu’da günümüzden on bin yıl öncelere kadar uzanan dans geleneğinin temsil edildiği gösteri, Türkiye’nin 7 bölgesinden de izler taşıyor.  


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri