Başakşehir Söyleşileri’nde Sıradışı İsimler

Başakşehir Belediyesi, salı ve perşembe günleri mutat olarak düzenlediği kültür söyleşileri çerçevesinde sıradışı isimleri Başakşehirlilerle buluşturmaya devam ediyor.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başakşehir Söyleşileri’nin son konukları; düşüncelerini açıklarken, tabuları yıkan cesaretiyle büyük ilgi gören, sıradan görünen şeylerin sıra dışı yazarı Bülent Akyürek, insan hakları aktivisti, yazar Demet Tezcan ve yemek tarifleriyle soframıza konuk olan modern zaman aşçısı Türk Mutfağının gülen yüzü Oktay Usta idi.  “Öğle namazına nasıl kalkılır?” Kültür Söyleşilerine konuk olan Bülent Akyürek, hayatı boyunca 1000’i aşkın söyleşiye katılmasına rağmen ilk defa bir Belediye organizasyonuna katıldığını ifade etti. Akyürek, “İnsanlıktan çıkana kadar kitap okuyorum, kitaplarla keşifler yapıyorum. Her daim dem vurup eleştirdiğimiz ama esiri olmaktan da kurtulamadığımız kapitalist dünya karşısında dik bir duruş ve tavır sergilemekten çekinmemiz gerekiyor, ancak bu şekilde yaşanılabilir bir dünya oluşabilir” dedi.

“Modern zamanlar maneviyatımızı zayıflatıyor, bu yüzden ibadetlerimiz ıskalanıyor. Bizlere ölüm gerçeği unutturuluyor, köleleşiyoruz” diyen Akyürek, program sonrasında kitaplarını da imzaladı. “İslam dünyasında yaşamak”Söyleşilere konuk olan bir diğer isim Demet Tezcan, dünyanın farklı iklimlerine yönelik insanî yolculuğunu ve Bosna katliamının sembol şehri Srebrenitsa’dan, Mavi Marmara’ya kadar uzanan İslam Coğrafyasındaki izlenimlerini Başakşehirlilerle paylaştı. Mavi Marmara saldırısına da değinen yazar, gemide şehit edilen ve Başakşehir Belediyesi’nin Bilgievleri’nden birine de ismi verilen gazeteci Cevdet Kılıçlar’ı anlatırken salonda duygulu anlar yaşandı.

Tezcan, “Bu saldırı ve şehitler bizi durdurmadı, durdurmayacak” dedi.  Oktay Usta ile lezzet yolculuğuKadınlar kadar erkeklerin de ilgi gösterdiği Oktay Usta ise, ilk defa Başakşehir’e geldiğini belirtirken, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aşçılığa nasıl adım attığını anlattı.

“Aşçılığın da zorlukları ve meslek hastalıkları var. Sürekli ayakta kalmak zorundasınız” diyen ünlü aşçı, halen sürdürdüğü TV programını, hazırlık sürecini ve programda yaşadığı ilginç anılarına yer verirken, yemek yapımının püf noktalarını anlattı ve katılımcılara kendi yemek tariflerini aktardı. Yemek yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Oktay Usta, “Benim özel yeteneklerim yok. Allah’ın yardımı ile başarıya ulaştım. Siz de, yemeğinizin daha lezzetli ve güzel olmasını istiyorsanız mutlaka “dua” ile başlayıp “duasız” yememelisiniz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri