BEYLİKDÜZÜ Sanattan Yoksun Kalamaz

Beylikdüzü’nün bir an önce sanat ile buluşturulması gerektiğini, aksi halde ilçenin hayat damarlarından birinin eksik kalacağının altını çizen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Eğitim Kültür Sanat Derneği ziyaretinde, “Yerel yönetimde vatandaşımızı kültür sanat il

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Aday adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Eğitim Kültür Sanat Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette, Dernek Başkanı Nurettin Küçükmotor’dan derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler alan İmamoğlu, sanatı hayatın en güzel rengi olarak gördüğünü ve çok önemsediğini ifade etti.

“Sanatçının önde olduğu bir toplum hayalimiz”

Sanatın ve sanatçının özgür olması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Sanat evrenseldir. Hiç beklemediğiniz bir noktada tüm insanlığı birbirine bağlar. Biz, sanatçıların önde olduğu bir toplumu hayal ediyoruz” diye konuştu.

“Sanat, belediyenin ihale masasında dizayn edilmez”

Sanatın, sanatçılara bırakılması gerektiğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde yerel yönetim tarafından yapılan yapıların durumunu vahim olarak gördüğünü belirterek, “ Sanat, belediyenin ihale masasında dizayn edilmeyecek kadar kıymetlidir. İlçemiz bu konuda zengin ancak bu zenginliğin ortaya çıkarılıp desteklenmesi lazım” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Sivil hayatı geliştireceğiz”

Beylikdüzü’nde kültür sanat alanında faaliyet gösteren derneklerin sayısının artmasını arzuladığını ifade eden İmamoğlu, “Bir insanı yaşadığı yere bağlayan unsurlar vardır. Kültür, sanat, sportif faaliyetler gibi. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bunu besleyecek olan da bu tür eğitim kurumları. Biz Beylikdüzü’nde sivil hayatı geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Avrupa’nın en iddialı opera binasını ilçemize kazandıracağız”

Ziyarette, dernek üyeleriyle kültür sanat alanında fikir alışverişinde bulunan Ekrem İmamoğlu, “Avrupa’nın en iddialı opera binası ilçemizde neden olmasın? Biz her mahallemizde bir sahne salonu olsun istiyoruz” şeklinde ifadelere yer verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri