Beylikdüzü, Yöresel Gecelere Kars-Ardahan-Iğdır Gecesi ile başladı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 1 – 16 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Yöresel Geceler” Kars, Ardahan, Iğdır Gecesi ile başladı.

Beylikdüzü Belediyesi ile  Kars, Ardahan, Iğdır Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği geceye Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Belediye Birim Müdürleri, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Bülbüllü, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye Meclis üyeleri, bürokratlar, STK’nun  temsilcileri, dernek başkanları, iş adamları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Soner Korkmaz ve Saygı Tatar’ın birlikte sunuculuğunu yaptığı gecede bir konuşma yapan Kars, Ardahan, Iğdır Derneği Başkanı Gürsel İlgüz, yaptığı kısa konuşmasında “ Hepiniz gecemize hoş geldiniz. Amacımız kültürümüzün günümüzde en güzel bir şekilde yaşanmasını sağlamak ve kültürümüzün geleceğe taşınmasını sağlamaktır. Dernek olarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Yusuf Uzun’a huzurlarınızda teşekkürler ediyor; hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Başkan Uzun da yaptığı konuşmasında Beylikdüzü Belediyesi olarak Şehitleri Anma Programına katılmak üzere Sarıkamış’a bir gezi planladıkları müjdesini verdi. Dileyen vatandaşların bu geziye iştirak edebileceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Uzun “ Bu geceyi organize eden Belediye personeline, Kars Ardahan Iğdır Derneği’ ne ve geceye icabet eden sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. Ülkemizdeki kültürel zenginliğe de değinen Başkan Uzun, “20 Temmuz itibariyle gözünüz kulağınız bu alanda olsun “ diyerek sözlerini tamamladı.

Yöre sanatçıları Sefa Güneş, Hakan Kılıç, Metehan Arif Güngör,Aşık Mürsel Sinan ve Saygı Tatar birbirinden güzel eserleri seslendirirken Kafkas Yıldızları Grubu yaptıkları muhteşem gösterilerle geceye renk kattı.

Gecenin bir başka başarılı ismi Yudum, deyim yerindeyse bağlamasını konuşturdu, alanı dolduran seyircilere müthiş bir konser verdi, halaylar çekildi, türküler hep bir ağızdan söylendi.

Foto – Haber : Oğuz Cevher

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri