Beylikdüzü’ne Sanat Sokağı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Kaymakamı Yusuf Odabaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun; Cahit Zarifoğlu Lisesi ve Haldun Taner İlköğretim Okulu’na gerçekleştirdiği ziyarette; okulların sorunları ihtiyaçlar ve çözüm önerileri gö
Okulların fiziki ve maddi yetersizliklerin konuşulduğu toplantıda; öğretmenler, okul aile birlik başkanları ve okul temsilcisi öğrenciler; oldukça güzel tespit ve önerilerde bulundu.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun; kültür merkezinde kapsamlı bir kütüphane yapılacağını, 2011 yılı sonuna kadar; Gürpınar ve Yakuplu’da ayrıca kültür merkezi dışındaki bir noktada olmak üzere 3 yeni salonun hizmete açılacağını söyledi.
Haldun Taner İlköğretim Okulu ziyaretinde ise, kültür ve sanata yönelik önerilerde bulunuldu.    
Görsel sanatlar Öğretmeni Nihan Berksun; bahar aylarında tüm okulların projelerini sunabilecekleri, sergi açabilecekleri daimi bir sanat sokağı yapılmasının faydalı olacağını bu şekilde okullar arası iletişimin ve tatlı rekabetin artacağını ve daha fazla kitleye ulaşılacağını kaydetti. Sınıf öğretmeni Emine Çiçek ise çevre bilincine değindi. Geri dönüşüm bilincinin şekilleneceği yerin ilköğretim okulları olduğunu söyleyerek; belediyeden geri dönüşüm kutusu talep etti.
Uzun, Beylikdüzü’nde bir yayalaştırma projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkan projenin çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılarak; yayalaştırılacak. Medicana Hastanesi’nden Beylik Pazarı’na kadar uzanan yolda nostaljik tramvay yapılması düşünülüyor. Ayrıca burada bir sanat sokağı yapmayı da planlıyoruz.” dedi. Geri dönüşüm kutularının temin edilmesi ve takibiyle ilgili olarak ta gereğinin yapılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri