BKM’nin neşe kaynağı oldular

Büyükçekmece Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren Halk Akademisi’nin bir çok alandaki çeşitli kurslarından birisi olan Tiyatro Kusları’na Büyükçekmeceliler 7’den 70’e büyük ilgi gösterdiler.
 Bölgemizin önde gelen tiyatro sanatçılarından Selim Canpolat'ın genel sanat yönetmenliğinde  büyüklerde 80, çocuklarda da 180 kursiyer, tiyatro heyecanını yaşıyorlar. Barış Manço Kültür Merkezi’nde(BKM) gerçekleştirilen çalışmalarda tiyatro kursunun coşkulu kalabalığı, diğer kursların da neşe kaynağı oluyor.
 
İki oyun sergilenecek
 
Canpolat, kursiyerlerine diksiyon, diyafram, artikülasyon, doğaçlama, pandomim ve oyunculuk kursları veriyor. Tiyatro kapsamındaki farklı alanlarda kendisini geliştiren kursiyerlerin, sadece tiyatro sahnesinde değil günlük hayatta da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Canpolat, “27 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde Yıldızlar Köyü ve Orta Oyunu sahnelemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok keyifli bir ortamda tiyatronun insanlara sağladığı arınma ve yeniden yapılanma nimetlerinden faydalanıyoruz” dedi.
 
23 bin kursiyer var
 
Büyükçekmece'nin kültür ve sanata önem veren bir ilçe olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Halk Akademisi’ne ilçe genelinde yaklaşık 23 bin Büyükçekmecelinin devam ettiğini söyledi. Başkan Akgün, "Kültürel etkinliklerimiz her alanda devam ediyor. Halk Akademisi sayesinde halkımız resimden, tiyatroya, halk oyunlarından el sanatlarına kadar değişik alanlarda kültürel aktivitelere katılarak çok önemli işler beceriler kazanıyorlar" diye konuştu.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri