Büyükçekmece Festivali dünya markası oldu…

Bu yıl 12. düzenlenecek olan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlıklarına aralıksız devam ediliyor.

Dünyaca ünlü Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ni gerçekleştiren Festival Komitesi, önceki gün   Büyükçekmece AKM de bir araya gelerek 12. si düzenlenecek olan festivalin alt yapısı hakkında görüş alış verişinde bulundular.
 
12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin   gündemini belirleyen komite, festivale davet edilecek halk oyunları   gurubu sayısını, müzik guruplarını, heykel sempozyumu, konaklama, ulaşım, aktiviteler, sponsorlar, festival programı ve festivalin tanıtımı konularını görüştüler. Vatandaşlarında yoğun olduğu toplantıda 12.si düzenlenecek olan festivale daha nelerin katılabileceği konusunda vatandaşlarında fikirlerini sordular.                                                                                                                                                                                                                                                             Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Mütevazi bütçelerle düzenlediğimiz bu etkinlik, dünyaya mal olmuş büyük bir festival olduğu için halkım adına çok büyük gurur duyuyorum” dedi.
Dünyanın birçok ülkesinde, kültür ve sanat alanında mutlaka Büyükçekmece Festivali’nin adını herkesin bildiğini iddia eden Başkan Akgün; “Bugüne kadar düzenlediğimiz bu festival sayesinde Büyükçekmece yi, İstanbul’u, Türkiye yi dünyaya tanıtmada çok şey başarmışız. Artık sağlam temeller üzerine oturttuğumuz festivalimiz de her geçen yıl çıtayı daha da yükseltip kendi alanında yabancı ülkelerin örnek alacağı bir festival yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri