ÇAĞDAŞLIĞIN FORMÜLÜ: BİLİM

Tarihçi Yazar Sinan Meydan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Kişisel Özellikleri” konulu Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konferans verdi. Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konuğu olarak gelen Sinan Meydan, Atatürk’ün çağdaşlık formülünü akıl ve

Beylikdüzü Kültür Merkezi, Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ı ağırladı. Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği tarafındangerçekleşen programa konuk olan Sinan Meydan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kişisel Özellikleri üzerine Beylikdüzühalkına iksaate yakın süren muhteşem bir konferans verdi.

 Program öncesi söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ı Beylikdüzü’nde ağırlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Umut ederim ki ülkemiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği gelecekle, hepimizin gayretiyle, hepimizin çalışmasıyla ulusumuzun beklentisini karşılayacak günlere kavuşacaktır” dedi.

 “En imkânsız koşullarda bile yapılabileceğine inanırdı”

 Atatürkçülüğü; tam bağımsızlık, çağdaşlaşma ve ulusal egemenlik kelimeleriyle tanımlayan Sinan Meydan, Atatürk’ün kişisel özelliklerini belirtirken, “Atatürk; en zor, en imkânsız koşullarda her şeyin yapılabileceğine inanırdı” vurgusu yaptı.

 Cumhuriyet tarihinin bilinmeyen gerçeklerinin anlatıldığı etkinlikte, Atatürk’ün akıllı projelerinden de bahseden Sinan Meydan,  Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının bir matematik işi olduğuna dikkat çekti. Meydan, Atatürk’ün en önemli projesinin Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu olduğunun altını çizdi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri