Can Baba'nın 'tohum'hayali

Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel, 12 Ağustos'ta 12. ölüm yıldönümünde anılacak.

Türk edebiyatının “Baba” şairi Can Yücel, 12. ölüm yıldönümünde, 12 Ağustos’ta Eski Datça’da anılacak. Eşi Güler Yücel, şairin üç vasiyetinden sonuncusu olan “tohum bankası” projesini de yaşama geçirmek istediklerini söyledi.

Eşinin kendisine yaşamını yitirmeden önce üç vasiyet bıraktığını, bunlardan ilkinin Datça’da toprağa verilmek, ikincisinin de adının bir “kârhane”ye verilmemesi olduğunu bildiren Güler Yücel, şöyle konuştu:

“Aklı evvel bir galerici adını resim galerisine vermek istemişti. Şiddetle karşı çıkmış, ‘Kârhaneye adımı vermeyin’ diye vasiyet etmişti. Son vasiyeti de tohum bankasıydı. Türkiye’nin kendi tohumlarının korunduğu, gelecek nesillere aktarılabileceği bir tohum bankası projesinin kurulmasını çok isterdi. Bugüne kadar bu vasiyeti gerçek olmadı. Türkiye’nin ilk yavaş kenti Seferihisar’da katıldığım bir tohum takasında bu vasiyeti gerçekleştirmek üzere girişim başlattım. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu projeye olumlu yaklaştı. Bu yıl 12 Ağustos’ta yapılacak olan anma törenlerinin, tohum bankası projesi konusuna ayrılmasına karar verdik. Çok geniş katılımlı bilimsel bir toplantı olmasını arzuluyoruz.”

Yücel, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya’nın 12 Ağustos’ta konuyla ilgili bir konferans vereceğini de söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri