'Çıtayı daha da yükselteceğiz'

Bu yıl 15’incisi yapılacak olan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin organizasyon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kültür ve sanatta çıtayı daha da yükselteceğiz" dedi.

Bugüne kadar yapılan 14 festivale dünyanın dört bir köşesinden 9 binin üzerinde sanat ve kültür elçisi katıldı. Festivale katılmak için Büyükçekmece’ye gelen sanatçılar kendi ülkelerine döndüklerinde de, ülkemiz, insanımız ve kültürümüzün tanıtımına önemli katkı sağladılar.

 “Çıtayı daha da yükselteceğiz”

2010 ve 2011 yıllarında festivalin, CIOFF tarafından dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçildiğini hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “14 yıl boyunca çıtayı sürekli olarak daha yukarılara taşıdık. Dünyanın en başarılı kültür ve sanat festivali unvanına sahip olmak sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Ancak Büyükçekmece Belediyesi, bu sorumluluğun bilinciyle 15. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizle toplantılar yapıyoruz. Komisyonlar oluşturarak, görev dağılımı yaptık. Ülkemizi en iyi şekilde tanıtabilmek, gelen yabancı konuklarımız en iyi şekilde ağırlayabilmek adına çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz” ifadesini kullandı.



64 ülkenin katılması bekleniyor

Büyük başarılara imza atan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Türkiye’nin, UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyesi ve A Kategorisindeki ilk festivallerinden biri.  15’incisi düzenlenecek olan, Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne bu yıl 64 ülke katılacağını bildirdi. 12 gün boyunca birbirinden renkli etkinliğin yer alacağı festivale katılacak sanatçı sayısının da 2 bini bulması bekleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması ve Uluslararası Heykel Sempozyumu gerçekleşecek. Ayrıca ilçe halkı tarafından belirlenecek olan sanatçılar da, verecekleri konserlerle onbinlerce Büyükçekmeceli ile buluşacak. Çok farklı etkinlik ve gösterilerin yer alacağı festival bu yıl Ağustos ayında yapılacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri