Çocuk Eğitiminde Sanatın Önemi Nedir?

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye katılan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, ‘Çocuk Eğitiminde Sanatın Önemi’ni anlattı.
Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli ebeveynlerle buluşan Subaşı, kültür sanata verdiği önemden ve destekten dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek, “Küçükçekmece Belediyesi, bizlere okul ortamı dışında, kültürel etkinlik düzenliyor. Üstelik de öğrencilere değil, velilere… Burası çok özel ve anlamlı bir zemin. Bu proje kiminse kutluyorum.”dedi. 

‘HOCALIK SALT BİLGİ VERMEK DEĞİLDİR’

Konuşmasında, ders anlatırken sadece bilgi vermediğini, satır aralarında çocuklara mesajlar da verdiğini kaydeden Subaşı bunun sebebini, “Çünkü hocalık, rehberliktir, yol göstericiliktir; salt bilgi ermek değildir. Hocalık çocuğun kabiliyetini keşfedip çocuğu ona doğru yönlendirmektir.”diyerek açıkladı. 

‘SAATLERCE TV KARŞISINDA OTURUYORLAR’

Teknolojinin insanlara müthiş imkanlar sunarken aynı zamanda büyük zararlara da yol açtığını belirten Hüsrev Subaşı,  günümüzde çocukların masal dünyalarının yok olduğunu, TV karşısında saatlerce oturup kumandanın tuşlarına bastıklarını söyledi. 

ÇOCUK EĞİTİMİNDE SANAT NEDEN ÖNEMLİ ?

Subaşı ayrıca, “Herkes kendi hayal dünyasının içinde yaşıyor. Herkesin ben dediği yerde, biz olmaz. Bu düzende kardeşlerin, anne babaların irtibatlarını nasıl sağlayacağız peki? İşte sanat bu noktada devreye giriyor.”diyerek sanatın önemine değindi. 

Bu noktada anne ve babaların yapması gereken en doğru şeyin, çocuklarını okulların ya da belediyelerin sanat kurslarına göndermek olduğu da vurgulayan Subaşı, “Çocuğu, hayatın içine sokan, dış dünyayla irtibatını sağlayan, çocuğu ev kuvözünde yaşamaktan kurtaracağız. Ev kuvözünde yaşayan çocuktan sağlıklı tepkiler bekleyemezsiniz.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri