Çocuklar Duymasın’ın havucu Küçükçekmece’de

Genç Furkan’dan Büyük Sözler
 
 
‘Çocuklar Duymasın’ dizisinin havuç Emre’si Furkan Kızılay, Küçükçekmeceli gençlerle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gençlik Günleri’ kapsamındaki ‘Genç Söyleşiler’ programına katılan Kızılay, genç yaşta kazandığı tecrübeleri yaşıtlarıyla paylaştı.
 
‘Çocuklar Duymasın’ dizisindeki sevimli havuç karakteriyle gönülleri fetheden oyuncu Furkan Kızılay, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaşıtlarıyla buluştu. Gençlik haftası nedeniyle hazırlanan ‘Genç Söyleşiler’ programına katılan Kızılay, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri Genel Sanat yönetmeni Levent Tülek’in sorularını yanıtladı.
 
Furkan Kızılay, henüz 10 yaşındayken setlere adım attı ve canlandırdığı karakterlerle kısa sürede herkesin gönlünde taht kurdu. İlk kez ‘Çocuklar Duymasın’ dizisiyle dikkatleri üzerine çeken ve şimdilerde aynı dizinin yeni bölümlerinde genç havuç olarak karşımıza çıkan Kızılay, “ İşin sihri izleyicinin kendi ailesinden birini dizide görmesiydi. Havuç karakteri her evde vardı. Herkesin çocuğu onun gibi yaramazdı. Diğer karakterler de hayatın içindendi. O yüzden izleyici beni ve ‘Çocuklar Duymasın’ı çok sevdi.” sözleriyle küçük yaşta yakaladığı başarısının asıl nedenini açıkladı.
 
OKULDA ARKADAŞLARIM BENDEN NEFRET EDERDİ
 
Daha küçücükken yoğun ve zor şartlar altında çalışmanın zorluğuna dikkat çeken Kızılay, iş ile okul arasındaki dengeyi kurmakta güçlük çektiğini, ancak disiplinli ve düzenli olmayı da böyle öğrendiğini ifade etti. Oyuncu olmak isteyen yaşıtlarına tavsiyelerde bulunan Kızılay, “Herkesin yakından tanıdığı biri olunca her zaman örnek teşkil etmek zorundasınız. En küçük hareketiniz bile göze batıyor. Küçükken okuldaki arkadaşlar benden nefret ederdi. Benden yaşça büyük kızlar gelip çıkma teklif ederdi. Eğer ilerde bu mesleği yapmak istiyorsanız çok iyi düşünmeniz gerekiyor.” diye konuştu.
 
ÇOCUKKEN POPÜLERLİĞİ ANLAMIYORDUM
 
Uzun bir aradan sonra yeni bölümleriyle ekrana geri dönen ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde yine ‘Havuç Emre’ karakterini, bu kez genç haliyle canlandıran Kızılay, o günle şimdiki zamanı karşılaştırdı ve şunları söyledi: “Çocukken yaptığım şeyin sadece oyun olduğunu düşünürdüm. Ama artık bunu iş olarak görüyorum. Zaten o zaman popüler olmayı anlamıyorsunuz. O zaman iyi ki anlamamışım. Yoksa şuan başka Furkan olurdum.”
 
SANATIN TORPİLİ YOK
 
Moderatör Levent Tülek çocukların daha küçük yaşta bu kadar ağır koşullarda çalışmanın doğuracağı kötü sonuçlara değinerek, çocuk oyuncuların pedagojik destek alması gerektiğini vurguladı. Geçmişteki çocuk yıldızların yaşadığı sorunlardan örnekler veren Tülek, “Şuan milyonlarca çocuk, kast ajanslara kayıtlı bekliyor. Aileler, umutlarını bu işe bağlıyor. Ama sanatın torpili yoktur. Mesele yetenekli olmaktır.” dedi.
 
ON YILLIK PLANIMI YAPTIM
 
Genç oyuncu Furkan Kızılay, televizyon dünyasına ilk kez bir bisküvi reklamıyla adım attı ve Beş Maymun Çetesi, Hayal Köy, Kıvılcım, Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın ve daha birçok projede rol aldı. Şimdilerde Kadir Has Üniversitesi Sistem Mühendisliği bölümünde eğitimine devam eden, son olarak ‘Aşksın Sen’ adlı bir müzik albümüyle sevenlerinin karşısına çıktı. Farklı alanlara ilgi duyan ve her işte başarı sağlayan Kızılay, “Müziği şuan için geri plana koydum. Şu an diziye ve okuluma devam ediyorum. On yıllık planımı da yaptım. Bir sinema filminde rol almak istiyorum. Ayrıca bir gençlik dizisinde de rol almak en büyük hayalim diyebilirim.” diye konuştu.
 
Genç oyuncu, bir saat süren bu keyifli sohbetin sonunda izleyicilerin sorularını yanıtladı. Moderatör Levent Tülek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay adına Furkan Kızılay’a çiçek verdi. Genç oyuncu daha sonra sevenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
 
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri