El Emeği Ürünler Görücüde

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi 22.el sanatları kursiyerleri çalışmalarını sergiledi.
Büyükçekmece Kültürparkta bulunan Kervansarayda görücüye çıkan el emeği ürünlerin sergi açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün gerçekleştirdi.
Açılış sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek 'Öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha burada görüyoruz. Bu yıl 21 branşta 2700 gönüllü öğrencimize tercih ettikleri branşta eğitim vererek, hem meslek sahibi olmalarını, hem de yeni bir hobi kazanmalarını sağladık. Kursiyerlerimizin %90'ının bayan olması da bizi ayrıca mutlu eden bir konu. 2700 öğrencimizin el emeğiyle yaptıkları ürünleri bugün Büyükçekmecelilerin beğenisine sunuyoruz. Okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerimize de yüzme vs. branşlarda kurslar vermeye devam edeceğiz.' dedi.

Dünya ülkeleri kapımızı çalıyor
18 Mart'ta Avrupa kenti ilan edildiklerini söyleyen Akgün 'Bu ödül bizim değil, bütün Büyükçekmece halkınındır. Büyükçekmece olarak artık çıtayı yükselttik. Artık daha fazlasını yapmak zorundayız. Bu yıl Uluslararası festivalimize 52 ülke katılacak. Gittiğimiz ülkelerde belediye başkanları cebimize kartlarını koyuyorlar. Festivalimize katılmak istediklerini söylüyorlar' ifadelerini kullandı.

Seneye burada olacağımın garantisi yok
Konuşmasının ardından sergiyi gezen Akgün, Eğitimcilere teşekkür belgesi vererek kısa bir konuşma daha gerçekleştirdi. 2014 yerel seçimlerine değinen Akgün 'Seneye burada olur muyum bilmiyorum. Seçimdir bu ne olacağı belli olmaz. İnşallah sizlerinde desteğiyle önümüzdeki yılda burada birlikte oluruz' dedi.

Tazegül ve ekibi yalnız bırakmadı
El sanatları kursları 22.dönem yıl sonu sergisine Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Ali Üner ve Ahmet Şahin'in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Dursun Tazegül yönetim kurulu üyeleriyle ve İl Genel Meclis Üyesi Mehtap Tazegül de katıldılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri