El Roman konserinde sürpriz

Uluslararası konserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM) Rafet El Roman’ı ağırladı.
Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel’in de katıldığı konserde Rafet El Roman, BKSM’nin tamamını dolduran izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahne performansıyla göz dolduran sanatçı, Ezo ve Yusuf Güney’inde sahne almasıyla hayranlarına sürprizlerle dolu bir gece yaşattı.
 
Roman, parçalarını hayranlarıyla birlikte söyledi
 
16 yaşında ilk söz ve bestelerini yazmaya başlayan ve 1995`de Türkiye`ye gelerek ilk solo albümü ‘Gençliğin Gözyaşı’ isimli albümünü çıkaran Rafet El Roman, BKSM’de ki konserine ‘En sevdiğim parçalarımdan birisi’ dediği ‘ Sorma neden’ ile başladı.
 
11 albümü bulunan başarılı sanatçı konserde 2013'de çıkarttığı ‘Yadigar’ albümünün yanı sıra eski albümlerinden ‘direniyorum’, ‘seni hiç sevmiyorum’, ‘seni seviyorum’, Leyla, gibi unutulmaz parçalarını seslendirdi.
 
İzleyicilerle sohbet eden, sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan Rafet El Roman, bir süre vokalistliğini yapan ve son albümünde de düet yaptığı sanatçı ‘Ezo’yu sahneye davet ederek ‘Kalbine sürgün’ parçasını birlikte söyledi. Sanatçı Ezo’nun sahnede söylediği ‘Sarı Gelin ve Neredesin Sen’ parçaları da izleyicilerden tam not aldı.
 
Barış Manço’nun ‘Can bedenden çıkmayınca’ parçasını da seslendiren Rafet El Roman, müzik çalışmalarına destek verdiği Yusuf Güney’i de sahneye alarak ‘Aşkı Virane, ördü kader ağlarını’ parçalarını birlikte seslendirdi. Rafet El Roman ayrıca ‘Yaram’ parçasının söz ve müziklerini yapmış olan vokalisti ‘Soner Gerçeker’le parçayı seslendirdi.
 
‘Bu konseri unutmayacağım’
 
Rafet El Roman konser sonrası yaptığı açıklamada konseri ve BKSM’yi değerlendirdi “ BKSM’ ki konserimiz muhteşemdi; sıcak, samimiydi. Çok neşeli bir seyirci vardı. Sahnede de sürprizler yaptık. Ezo ve Yusuf Güney sahne aldı. Rengârenk bir program oldu. Ben bu konseri unutmayacağım, umarım en kısa sürede tekrarlarız.”dedi.
 
Yerel yönetimlerin kültür-sanat çalışmalarını değerlendiren Roman, sözlerini şöyle sürdürdü “Belediyeler son dönemde çevrede, alt yapıda büyük gelişmeler gösterdiler. Bunları yaparken aynı zamanda spora, kültüre-sanata da aynı ölçüde özen göstermeleri gerekiyor. Bu gece de bunun güzel bir örneğini yaşadık. Bu türlü çalışmaları çoğaltmak bu kadar güzel salonlara izleyicileri davet etmek gerekiyor. Ülke gelişirken, sanatı-kültürü de sıcak tutmamız gerekiyor. Bu anlamda Başakşehir Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ediyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum”
 
Konserde sahne alan sanatçı Ezo, ise Rafet El Roman’la tanışmalarını anlattı “Rafet Bey’le 4 yıl önce Bakü’de tanıştık. Bir sahnede dinlemişti beni, beğenmişti. Üç sene vokal yaptım Rafet Bey’e, ondan sonra ‘Kalbime sürgün’ parçasını birlikte seslendirdik.”
 
BKSM’nin sahnesini çok beğendiğini dile getiren sanatçı “İnsanların sıcaklığı, gözlerinden, oturuşlarından belli oluyor. Çok güzel bir konser oldu.”dedi.
 
Belediyelerin sanata, müziğe önem vermesinin çok önemli olduğunu dile getiren Ezo “İnsanlar müzikle birbirine yaklaşır, kaynaşır. Belediyeler de bunu başarıyorlar. Bir ülkede müziğe değer verilmesi çok önemli” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri