Eski İstanbul Giysileri Defile Ve Sergisi

Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa 2010 Kültür Başkenti desteğiyle yapılan eski İstanbul giysileri defilesi ve sergisi gerçekleştirdiler..

Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan defile ve sergi öncesinde konuşma yapan Başkan Cem Kara, “ilçemizde yapılan bu tarz etkinlikler başarıya ulaştı. Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı desteği ile Gazi İlköğretim Okulu, İzzettin İlköğretim Okulu, Gökçeali İlköğretim Okulu ve diğer okullarımız çok çeşitli etkinliklerle karşımıza çıktı ve başarılı etkinliklerini izledik. Bu destek ilçemiz için bir şans olmuştur. Biz de Çatalca Belediyesi olarak Lozan Mübadilleri Vakfı ve Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı ile ortaklaşa Mübadele Müzesi açtık. Bu etkinliği yapmak için destek veren herkese ve emek harcayan yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilere ve saygıdeğer velilere teşekkür ediyorum” dedi.
Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sunulan eski İstanbul giysileri defilesinden sonra Halk Eğitim Merkezi Fuaye Salonu’nda eskiden kullanılan örtüler, eşyalar oyuncaklar sergilendi. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi. Sergide geçmiş yıllarda çocuk oyunlarından bir tanesi olan ve günümüzde neredeyse unutulan beş taş oyunu da vardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri