‘Eskitilmiş Kılıç’Esenyurt ’ta

Esenyurt Belediyesi Kültür Sanat etkilikleri Şubat ayı yetişkin tiyatro gösteriminde, Eskitilmiş Kılıç adlı tiyatro oyunu büyük alkış aldı. Esenyurt Kültür Merkezinde, Sultan II. Abdülhamid Han’ın hayatının anlatıldığı tiyatro gösterisine Esenyurt Belediy

Sultan II. Abdülhamid Han’ın tahta çıkışından vefatına kadar geçen sürede yaşadığı büyük olaylar karşısında yaptığı vicdan muhasebesi ve olaylara verdiği tepkileri tiyatro sahnesinde gözler önüne serildi.
Oyunda,Sultan II. Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ama günümüzde dahi anlaşılamamış birçok konuya temas edildi.
 Osmanlı Devleti’nin en çok tartışılan Padişahı olan Sultan 2’nciAbdülhamid Han’ın hayatından kesitler sunulan, Mustafa Akif Ekşi’nin yazdığı, Sami Gülbaba’nın yönettiği, Seyfullah Kartal, Şahin Sekman, Kemal Denizci, Musa Çağırgan, Hüseyin Uysal, Levent Akkök, Tarkan İnallı, Seyit Korkmaz, Seyfettin Aslan ve Erdem Yılmaz’ın canlandırdığı Eskitilmiş Kılıç adlı 2 perdelik oyunu başarı ile sundu.
Oyun duygusal anlar yaşattı
Tiyatroya yoğun ilgi gösteren ve salonu dolduran Esenyurtlu vatandaşlar tiyatro oyununu büyük beğeni ile izledi. Osmanlı tarihinin önemli isimlerinden biri olan Sultan II. Abdülhamid Han’ı izleyen Esenyurtlu vatandaşlar duygusal anlar yaşadılar.
Kadıoğlu : ‘Ecdadımızı derinden hissettik’
İki saat süren 2 perdelik oyunu başarı ile sunup, oyuna konu aldıkları Sultan II. Abdülhamid Han’ın dönemini salona adeta yaşatan tiyatro ekibini, program sonunda izleyenler ayakta alkışladı.
Sultan II. Abdülhamid Han’ı canlandıran tiyatro oyuncusu Seyfullah Kartal’a başarı plaketi veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,  yaptığı kısa konuşmasında, “Bu tiyatro oyunu ile ecdadımızı daha derinlerde yaşamış olup bir kez daha yâd ettik.Gelecek nesillere ışık tutacak olan bu ve bunun gibi programlar Kültür ve Sanat etkinliklerimiz arasında her zaman yer alacaktır.Bütün tiyatro ekibi ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri