EXPO EKİBİ KÜÇÜKÇEKMECE’DE

Antalya’dan Küçükçekmece’ye gelen 5 kişilik ekip; Türkiye’nin ilk EXPO’su, EXPO 2016 Antalya alanına yapılması planlanan 5 bin kişilik kongre salonuna referans sağlaması amacıyla, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

1851 yılından beri çok sayıda ülkenin katılımıyla düzenlenen, belirlenen temalar dahilinde farkındalık yaratan dünyanın en büyük sergi etkinliği olarak bilinen ve 2016 yılında Antalya’da gerçekleştirilecek olan EXPO için çalışmalar devam ediyor.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDILAR

Bu çerçevede, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığındaki  ekip, EXPO alanına yapılması planlanan 5 bin kişilik kongre salonu için fikir edinebilmek amacıyla Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin en büyük gösteri merkezi olma ünvanına sahip olan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ni gezen ekip, gerek işlevselliği ve görselliği gerekse kapasitesi ve teknik alt yapısıyla ile dev bir konsepte sahip olan merkez hakkında Küçükçekmece Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı.

ANTALYA EXPO’YA REFERANS OLACAK

704 m2 lik dev sahnesi ile ‘Türkiye’nin En Büyük Sahne’ sine sahip olan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, ses ve ışıklandırma sistemiyle de en gelişmiş teknolojiye ev sahipliği yapıyor. 2016 Antalya EXPO alanı, mimari tarzıyla da dünya tarihinin önemli miraslarından biri olan ‘Efes Celsus Kütüphanesi’nin modern bir yorumu olarak inşa edilen Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne, benzer niteliklerde bir merkeze ev sahipliği yapacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri