FARKINDALIK GÜNÜNDE FARK YARATTILAR

Silivri’de Sevim Avni Çoğal İlköğretim Okulu Otistik çocuklar eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı; 2 Nisan dünya otizm farkındalık günü etkinliği Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapıldı. Etkinlikte Otizimli öğrencilerin bir birinde


Okul Müdürü Birol Çetin’ in koordine ettiği, Zihin Engelliler Öğretmenleri İsmail Tuna ve N. Meral Tuna’nın hazırladığı etkinliğe Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, İlçe Spor Müdürü Fikret Özdemir, Hayat Hastaneler Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaztürk, Hayırsever Merdiye Çınar, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlk konuşma Otizmli Ömer Faruk Bideci’den

2 Nisan dünya otizm farkındalık günü etkinliğinin açılış konuşmasını Silivri’ de ilk kez Otizmli öğrenci Ömer Faruk Bideci tarafından yapıldı. Sonrasında ise Otizmli öğrenciler Egecan ve Ersin’ in stajyer öğrenciler ile yaptıkları dans izleyenleri etkiledi.

Eşref Saati Gösterisi alkış aldı

Sevim Avni Çoğal İlköğretim Okulu öğrencisi Otizmli Yusuf’ un normal gelişim gösteren öğrenciler ile yaptığı Eşref Saati gösterisi alkışlar eşliğinde izlendi.

 İlk Kez Otizmli Bir Öğrenci Piyano Çaldı

Otizmli öğrenci Ömer Faruk Bideci’ nin piyano çaldığı, Müzik Öğretmeni Başak İnanç ve öğrencilerinin Koro Otizm grubu ile birlikte söylediği şarkılar salonu coşturdu. Silivri’de ilk kez  Otizmli bir öğrencinin piyano çalması salondakileri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.

Kayapınar’dan Tuna’ya plaket

Zihin Engelliler Öğretmeni İsmail Tuna’ ya hem otizmli hem de zihin engellilerle ilgili yaptığı özverili çalışmalarından dolayı Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar tarafından plaket verildi.

Farkındalığa destek olanlara plaket verildi

Silivri Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Hayat Hastaneler Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaztürk, Hayırsever Merdiye Çınar’ a otizmli bireylere verdikleri desteklerden dolayı plaket takdim edildi.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri