FATİH ERDOĞAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Türk çocuk edebiyatının usta kalemlerinden, yazar Fatih Erdoğan, Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya geldi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin her ay düzenlediği “Çocuk, Okur-Yazar Buluşması” kapsamında Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli öğrencilerle buluşan ünlü yazar, çocuklara son kitabı, “Fa Usta’nın Kemanları”nı anlattı.
‘SADECE YAZMAK YETMEZ’
Görkem Yeltan’ın sunuculuğunu yaptığı söyleşide çocuklara, “Elim boş gelmek istemedim ve sizlere bir hediye getirdim. Kocaman bir heykel. Dağdan kestik bir kaya parçasını ve burada bahçeye koyduk. Bu bir heykel olmaz ama değil mi? Heykel olması için yontulması lazım. İşte yazarlık için de hem anlatacak güzel bir hikayenin, hem de onu iyi anlatacak bir kabiliyetinin olması lazım. Sadece ben yazdım demekle yazar olunmuyor.”diyerek yazar olabilmenin koşullarını anlatan Erdoğan, sevdiği için yazar olduğunu dile getirdi.
‘KİTAPLAR SAYESİNDE TÜM HAYALLERİME KAVUŞTUM’
Edebiyatın sanıldığı kadar sıkıcı olmadığını belirten Fatih Erdoğan, edebiyat sayesinde tüm çocukluk hayallerini gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları söyledi : “Küçük bir çocukken uçmak, zaman yolculuğu yapmak isterdim. Babam hep, ‘Önce okulunu bitir.’ derdi.  Ben de okulumdan mezun olmayı dört gözle bekledim ve en sonunda mezun oldum. Şimdi kitaplarımda uçuyor, zaman yolculuğu yapıyorum.”
FA USTA’NIN KEMANLARI
Son kitabı, ‘Fa Usta’nın Kemanları’nın bir bölümünü roman, diğer bir bölümünü de oyun şeklinde yazdığını anlatan Erdoğan, bu yöntemin okullarda da kullanılabileceğini belirtti. Kitabında çocuklara, istediklerini yapmaları gerektiği mesajını verdiğini belirten yazar, kitaplarında kendi hayatından da kesitler sunduğunu ancak tamamen kendi hayatını anlatmadığını dile getirdi. Söyleşi sonunda Fatih Erdoğan öğrencilerin getirdiği kitaplarını imzaladı. Söyleşide çocuklara, Küçükçekmece Belediyesi tarafından Fatih Erdoğan’ın son kitabı ‘Fa Usta’nın Kemanları’ hediye edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri