GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MEVLEVİHANELER

Küçükçekmece Belediyesi, ünlü minyatür sanatçısı Ülker Erke’nin tarihsel bir belge niteliği taşıyan ‘Geçmişten Günümüze Mevlevihaneler’ adlı sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatçının Şeb-i Arus ayında Mevleviliği çok yönlü olarak ele alan toplam 68 çalışmasının yer aldığı sergide, Erke'nin uzun yıllar yapmış olduğu araştırmaların sonucu olan Mevlevihane minyatürleri ile Hz. Mevlana'yı tasvir eden bütün kaynak ve çizimler yeniden yorumlanıyor.

Sergide ayrıca, bugün yerinde bulunmayan Mevlevihanelerin çizimleri, zaman zaman restorasyon ya da yeniden inşada kaynak olarak kullanılmış.

Katılımcıları etkileyecek ve tarihsel bir yolculuğa çıkaracak olan Erke’nin bu özel sergisi, 15 Ocak tarihine kadar SKSM’de ziyaret edilebilir.

Ülker Erke kimdir?

Geleneksel Türk sanatının en önemli isimlerinden olan Ordinaryüs Prof. Süheyl Ünver atölyesinde çalışmalarına başlayan Ülker Erke,  60 yıla yaklaşan sanat hayatı boyunca, farklı temalar üzerine yoğunlaşarak ve Anadolu’nun değerlerini hatırlatan ya da bir belge gibi sunan çalışmalara imza attı. Erke, Karacaoğlan ve Nedim’in şiirleri, masal ve efsaneler, Anadolu dansları, Mevlevihaneler, şifahaneler, Atatürk Evleri, Edremit ve zeytinin serüveni gibi ortak konuları işleyerek birbirinden değerli özgün çalışmalar ortaya çıkardı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri