Geleceğin tiyatrocuları

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro kurslarına katılan öğrencilerin ilk oyunu “Yıldız Tarihi” sahneye konuldu. Gezegenleri konu alan oyunda çocuklar eğlenirken öğrendiler. Küçükçekmece Belediyesi’nin organize ettiği kültür

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro kursiyerleri “Yıldız Tarihi” adlı çocuk oyununu sahneledi. Sergilenen oyunda; çocuklara dünya ve gezegenler hakkında bilgi verilmesinin yanında iyilik ve dürüstlük kavramlarının önemi anlatıldı.
ÇOCUKLARIN DÜNYASI
Yönetmenliğini Melike Zaman’ın yaptığı,  Cennet Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro kursiyerlerinin sahnelediği “Yıldız Tarihi” adlı oyunda hikaye gezegenlerin bir araya gelip, Jüpiter’in sorununa çözüm bulmaya çalışması ile başlar.  Jüpiter’in iki uydusu IO ile Europa dünyayı kıskanmışlar ve üzerlerinde yaşayacak insan bulmaya gitmişlerdir. Bütün gezegenler telaş içindedir. Hikaye daha sonra, aradıklarını bulamayan IO ve Europa’nın yaşadıklarından ders almış olarak, diğer gezegenlerden özür dilemesi ile sona erer. Oyunda ayrıca çocukların rengarenk dünyasına uzanarak, kıskançlık ve kötülüklerin önüne dürüst davranarak geçilebileceğinin örnekleri sergileniyor.
KURSLAR KABİLİYETLERİNİ GELİŞTİRDİ
Müzikli tek perde olarak oynanan tiyatro oyununa çocukların ilgisi de görülmeye değerdi. Tiyatroyu sahneleyen kursiyerler, aldıkları eğitimin kendileri için çok verimli olduğunu ve bu kurslar sayesinde oyunculuk kabiliyetlerini oldukça geliştirdiklerini ifade etti. Tiyatro sonunda kursiyer oyuncular ve çocuklar fotoğraf çekilerek, müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri