Genç yapımcının Bollywood zaferi

Hindistan ziyaretinde sanat ve sinema dallarında ortak çalışmalar olmasını arzulayan Cumhurbaşkanı Gül’ün bu isteğini Genç Yapımcı Ali Avcı gerçekleştirdi. Bu fikirler doğrultusun da Bakan Zafer Çağlayan’ın ekibinde Hindistan’a giden Avcı, ziyaretçi dahi

Yaşı 30, hedefi 30 milyar dolar  
Türkiye kazanacak…
Henüz otuz yaşında olmasına rağmen ilklere imza atarak, yılın genç girişimci ve en genç yapımcı ödüllerine layık görülen, Türkiye ye yaşı kadar milyon dolar kazandıran Ali Avcı, şimdi de ülkeye milyar dolarlar kazandırmak için kolları sıvadı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek, ticari, spor, sanat ve sinema faaliyetleri artırmak için yapılan Hindistan ziyaretleri hedeflenen her alanda amacına ulaşmaya başladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün Hindistan’a düzenlediği resmi ziyaret semeresini görmeye başladı.
 , 
İşadamları ve spor camiası memnun…
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) aracılığıyla ziyarete katılan işadamları yeni iş bağlantıları kurulmasını sağladı. Türkiye’de istihdam yaratacak yatırımların müjdesi de bu ziyaretten çıktı.  Hindistan ve Türkiye arasında ikili ilişkiler kısa zamanda büyük gelişmeler gösterdi. Ticari bağlantılardan sonra spor, sanat ve sinema dallarında da büyük adımlar atıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hindistan Gençlik ve Spor Bakanı Ajay Maken ile bakanlıkta gerçekleştirilen törende iki ülke arasında sporda işbirliği anlaşmasına imza attılar.

Cumhurbaşkanı Gül’ün arzusuydu…
Hindistan ziyaretinde iki ülke arasında sanat ve sinema dallarında ortak çalışmalar olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül’ün bu arzusunu ise genç yapımcı Ali Avcı gerçekleştirdi. Ortak sinema filmi yapma fikirleri doğrultusun da Bakan Zafer Çağlayan’ın ekibinde yer alarak Hindistan’a giden Genç sinemacı Avcı, ziyaretçi bile Kabul etmeyen Bollywood platolarına girerek ortak proje üzerinde anlaşma imzaladı. Haziran ayında yapılan görüşmelerden sonra Avcı, İTO, SENDER, MÜSİAD gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri eşliğinde üç milyon dolarlık sözleşme imzaladı. 

Önal ve Kaynarpınar Başdanışman…
Dokuz aile tarafından yönetilen ve dünyanın en çok film üreten mekanizması olarak bilinen Bollywood endüstrisinin önemli ailelerinden biri olan KHAN ailesinden Javed Rehman KHAN ile anlaşma imzalayan genç sinemacı bir ilke imza attıklarını ve güçlü bir kadro ile çalışacaklarını söyledi.
Türkiye de yoğun bir çalışma temposu başlatan Yapımcı Avcı, profesyonel bir kadro kurdu. Projenin başdanışmanlıklarını usta senarist, Guinness Rekorlar Kitabı’na en çok senaryosu film olan unvanı ile giren sayısız ödülleri olan Safa ÖNAL ve Ödüllü gazeteci, Usta Gazeteci - Yazar Mehmet Kaynarpınar yapıyor. 

Önal: Avcı’yı kutluyorum…
Yıllar önce Türk Sineması’nın Hint Sineması ile ortak film yapacak deseler inanmazdım diyen duayen sinemacı Safa Önal mutluluğunu dile getirerek, “Bu gün bunun güvenini, mutluluğunu yaşamak çok güzel, Bu işe teşvik eden sayın Cumhurbaşkanımız Gül ve Sayın Bakanımız Çağlayan’a tüm camia adına teşekkür ederim. Ancak burada genç yapımcımız Ali Avcı’nın da hakkını vermek lazım, Avcı, Sinema dünyası için milat sayılacak bir işe imza attı. Böyle bir olayı genç olmasına rağmen Avcı’nın gerçekleştirmesi benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır” dedi.

Kaynarpınar: Bu bir fırsat…
Projenin Baş Danışmanlığını üstlenen Usta Gazeteci Kaynarpınar ise yaptığı açıklamada, Avcının, bir trilyon dolarlık dış ticaret hacmi olan ve ülke gelirinin yüzde 12 sini sinemadan elde eden bir ülke ile ortak film anlaşması yaptığının altını çizerek. “Bollywood’a girmek imkânsızdı. Ali Avcı’yı kutlamak lazım imkânsızı başardı. Bu proje sonuna kadar desteklenmeli” dedi. 
Hindistan da yılda iki bin sinema filmi, 67 bin klip, 35 bin dizi üretildiğini belirten Kaynarpınar,  “Sinemalarda rekor kıran “Fetih 1453” filmimiz altı milyon seyirci ile tarihin en yüksek seyrini yakaladı. Ancak bu rakamlar Hindistan sineması içinde çok önem ifade etmiyor.  Tüm bu çıkışlara bakıldığında bu devasa ülkenin sadece sinema geliri bizim dış ticaret hacminiz ile aynıdır. Bu fırsatı siyasiler ve  sinema dünyası iyi değerlendirmeldir” diye konuştu.

Avcı: ülkem kazanacak…
Projenin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yapımcı Avcı, “Hayırlı olsun. Bu büyük bir fırsattır. Bunu iyi bilmek gerekir. Kendime sözüm var. Ülkeme ve sinema sektörüne katkı sağlamak için elimden gelenin fazlasını yapmak için söz verdim. Anlaşma sonrası güzel gelişmeler yaşandı. Yurt dışı ortaklıklara karşı olan bu dünya, Türkiye ile yapılan bu ortaklık için değerli ortağım Javedrehman Khan’a plaket verdi. Hindistanlı ortaklarımız ülkemize geldiklerinde kendilerine iki bin sinema filminden hazırlanmış en güzel Türkiye görüntülerinin olduğu kolâjlar yapıldı. Bu CD ve fotoğraf gönderimlerimizden sonra Türkiye’de 15 milyon dolarlık bir düğün yapıldı. 4 sinema filmi ve 17 klip çekildi. Daha film çıkmadan yaptığımız çalışmalar ile güzel ülkemize otuz milyon dolarlık bir getirinin ufak bir parçası olmak ayrı bir onurdur. Ancak bu rakam neden otuz milyar dolar olmasın” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri