GENÇ’TEN ÇOCUK OKURLARINA TAVSİYELER

Müzisyen ve yazar Göknil Genç, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Okur -Yazar Buluşmaları kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bilgi Evleri öğrencileriyle bir araya geldi.

Oyuncu ve yazar Görkem Yeltan’ın moderatörlüğünü yaptığı programa konuk olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Göknil Genç hem müzisyen, hem de yazar kimliğiyle öğrencilerle buluşarak, onlara müzikten yazarlığa yaptığı yolculuğu anlattı. 2000 yılından bu yana Borusan Flarmoni Orkestrası’nda görev yapan yazar, söyleşide romanlarından hiç eksiltmediği klasik müziğin hayatındaki önemine de dikkat çekti.

‘ORKESTRADAKİ ARKADAŞLARIMI KONUŞTURUYORUM’
İlk kitabı ‘Sihirli Mozart’ı bir yılda tamamladığına dikkat çeken Genç, toplamda 8 kitabı olduğunu ve bunlardan 6’sının orkestrayla ilgili olduğunu ifade etti. Müziğin yaşamının bir parçası olduğunu belirten yazar, ‘Aslında karakterlerimi oluştururken kendimden yola çıkıyorum. 6 kitabımda da orkestradaki arkadaşlarımı, çalışma ortamımı yazdım. Onları konuşturuyorum. Ne yaptıklarını gözlemliyorum ve yazmaya başlıyorum.’diye konuştu.

‘YANINIZDA KAĞIT, KALEM BULUNDURUN’
‘Bol bol okumak ve günlük tutmak yazma üzerindeki etkisi büyük. Çevreyi de iyi gözlemleyin. Yanınızda sürekli kağıt- kalem bulundurun ve gördüklerinizi, dikkatinizi çekenleri yazın.’ diyerek kendi mesleğini seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan yazar, onların sorularını da yanıtladı. 
Program sonunda öğrencilere Küçükçekmece Belediyesi tarafından yazarın ‘Böcek Orkestrası’nın Muhteşem Turnesi’ isimli kitabı hediye edildi. Genç okurlarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Göknil Genç, kitaplarını da Bilgi Evleri öğrencileri için imzaladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri