HALKALI’DA MÜZİK ZİYAFETİ

Ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı’nın Küçükçekmece’de her ay gerçekleştirdiği ‘Müziğe Dair’ programının bu ayki konuğu 3 ud virtüözünden oluşan grup ‘3 Dem’ oldu.

Serkan Çağrı, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği söyleşide, katılımcılara yine müziğe dair eğlenceli anlar yaşattı.

MÜZİK ZİYAFETİ YAŞANDI

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tanışan Sami Dural, Bekir Şahin Baloğlu ve Bilen Işıktaş’ tan oluşan 3 Dem;  programın açılışını ilk albümleriyle aynı adı taşıyan ‘Geç’ isimli parçayı icra ederek yaptı. Çaldıkları eserlerde udun kendine özgü mistik sedasını dinleyenlere de yansıtan gruba, Serkan Çağrı’da klarnetiyle eşlik etti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Keyifli ve samimi bir sohbete sahne olan programda, renkli görüntülerde ortaya çıktı. Serkan Çağrı esprileriyle katılımcıları gülmekten kırıp geçirirken, 3 Dem’le birlikte icra ettiği müziklerde, katılımcıları sahneye davet ederek, şarkılar söyletti. Ünlü sanatçı, klarnet eğitimi alan gençlerle birlikte klarnet de çaldı.
Müzik işinde eğitimi çok önemsediğini ifade eden Çağrı, sahneye çağırdığı gençlere destek sözü vererek, ‘ Eğitim bu işi iyi bir yere taşıyacak. Herkes yaptığı işi önemseyecek. ‘diye konuştu.

GIRNATA MI, KLARNET Mİ ?

Serkan Çağrı, klarnete gırnata denilmesinin sebebini de şu sözlerle açıkladı:
‘ Eskiden metal klarneti gırnata sanırlardı. Metal klarnet, Mustafa Kandıralı döneminde çalınmıştır. Aslında öyle bir şey yok. Ortadoğu’da bütün nefesli çalgılara ‘kurnayta’ denilirdi. Bize gelene kadar, gırnata olarak kalmış. Bu dönemde henüz klarnet ortada yoktu. Klarnet çıkınca bu ismi ona yapıştırıyorlar. Bu yüzden gırnata olarak da söylenir.’
Söyleşide; 3 Dem grubu üyelerinden Sami Dural’ın eşi, Özden Eser’de sahneye çıkarak, eşiyle birlikte seslendirdiği şarkılarla katılımcıların kulaklarının pasını sildi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri