Hayatın en önemli Kaynağı Objektiflerde

Küçükçekmece Belediyesi Fotoğraf Atölyesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı ‘Su Karma Sergisi’ kapılarını Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlere araladı.
‘Su’ gibi görece zor, ama özgün bir konunun işlendiği serginin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek başta olmak üzere, birçok fotoğraf sanatçısı ve vatandaş katıldı. 
1,5 SENE SONRASINA GÜN VERİYORUZ

Konuşmasında sergide eseri bulunan tüm sanatçıları tebrik eden Hüseyin İpek, “Doğma büyüme Küçükçekmeceliyim. Geçmişte tüm bunlar bizim için hayaldi. Şu anda ise kültür merkezlerimizde 1,5 sene sonrasına gün verir haldeyiz. Hız kesmeden kültür etkinliklerimize, faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu serginin herkese hayırlı olmasını dilerim.”dedi.  
FOTOĞRAF ATÖLYESİ KURSİYERLERİ ZORU BAŞARDI
Su maddesinin fotoğrafçı için, hem içine girdiği kabın şeklini almasından çalışması çok kolay, hem de ‘poz verdirilemez ve kendi ışığını kendi seçen' olarak çok zor bir konu olduğunu belirten fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer ise, “Bu nedenle fotoğraf atölyesi kursiyerleri, ‘Su’ gibi bir konuda eserler üretebilecek düzeye geldiklerini bu sergiyle gösterdiler. Ortaya çıkan çalışmalar da bu konudaki gözlemimizin haklılığını gösterdi.”dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜRLER 
Bir yıldır Fotoğraf Atölyesi’nde ders alan Yeşim Oğuz ise, Küçükçekmece Belediyesi’ne ve Mehmet Çağlarer’e teşekkür ederek, “Bu sergi için yaklaşık 20 fotoğrafımı gönderdim. 11 tanesi seçilmiş. Buraya gelene kadar da hangi fotoğrafların sergi için seçildiğinden haberimiz yoktu. İlk defa bugün gördük. Bu nedenle çok heyecanlıyım. Ne kadar güzel olduklarını bir kez daha anladım.”diye konuştu.
Sergide, fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer yönetimindeki kursiyerlerin, teknik bilgilerini  estetik yetilerle geliştirerek hazırladıkları 50-60 saatlik çalışmaları yer alıyor. Ayşe Alakuş, Cahit Topkara, Ceylan Arslan, Dilşad Öge, Engin Çolakoğlu, Ergül Kaymaz, İsmail Yaylı, Mustafa Çakırca, Nazlı Erkenci, Neslihan Deveci, Onur Hasoğlu, Orhan Alanlıoğlu, Öznur Sıray, Sakine Özkan, Yeşim Oğuz'un 100’e yakın çalışmasının sanatseverlere sunulduğu sergi, 15 Kasım tarihine kadar SKSM’de ziyaret edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri