İBB Ramazan Etkinlikleri’nde Bugün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı farklı konsept ile asırlık tatlar ve sanatların turistlere ve İstanbullulara sunulduğu bir dizi etkinliğe bu yılda sahne oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı farklı konsept ile asırlık tatlar ve sanatların turistlere ve İstanbullulara sunulduğu bir dizi etkinliğe bu yılda sahne oluyor. 

 ASIRLIK TATLAR VE SANATLAR FUARI
Binlerce  vatandaşın ziyaret ettiği stantlarda bugün  Cam üfleme sanatı ve Sedef sanatında  özel gösteri yapılacak.

Fuarı ziyarete gelen İstanbullular;  Karaköy Güllüoğlu, Mado, Sütiş, Koska Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Malatya Pazarı, Hamidiye Su,  Kanlıca Yoğurdu gibi özü İstanbul’a ait olan tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Günde 20.000 kişiye iftar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını İftar sofralarında buluşturacak.

Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul’un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam ediyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Lojistik Destek Merkezince karşılanacak.
Bugün;
Ataşehir/ Esatpaşa Mahhallesi
Maltepe/ İdealtepe Mahallesi
Avcılar/ Gümüşpa Mahallesi
Çatalca/ İzzettin Köyü
İstinye/Sahil
Silivri/ Mimar Sinan Mahallesi’nde iftar verilecek.

BEYAZIT RAMAZAN SOHBETLERİ
Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliği ile yapılan ve geçen yıl büyük ilgi gösterilen etkinlik, bu yılda Kitap Ve Kültür Fuarı’nın vazgeçilmez bir parçası oldu. Bugünkü konuk Mehmet Cemal Çiftçigüzeli 

GELENEKSEL GÖSTERİ SANATLARI, ŞİİR DİNLETİLERİ VE KONSERLER
    Feshane Bahçesi’nde ve Beyazıt Meydanı’nda müzik, eğlence, şiir ve konserleriyle İstanbul halkıyla buluşuyor.
    Bugün;
İftar öncesi ve sonrası Tasavvus müziği dinletisi
Saat 19.40

Ramazan Sofralarının Buluşma Noktası: SOSYAL TESİSLER
İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde nezih, ferah ve sıcak bir aile ortamında hizmet veren Sosyal Tesisler, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Set menü olarak kişi başı fiyatı geçen sene olduğu gibi 30 TL’den sunulan iftar yemeği seçeneklerinde zengin iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri