İki yazar iki oyun

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi sahnesi, birbirinden güzel iki tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Kulübü “Zamane Oyuncuları”nın sahnelediği “Yaşasın Kavuniçi” ve “Bir Evlenme Teklifi” adlı ik

 
Anton Çehov’un yazdığı “Bir Evlenme Teklifi” ve Aziz Nesin’in yazdığı “Yaşasın Kavuniçi” adlı iki farklı tiyatro oyunu, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. İki perde de oynanan ve “Değişken İnsan” temasından yola çıkılarak sahnelenen oyunlarda Zamane Oyuncuları’nın performansları izleyenlerin beğenisini topladı.
 
DEĞİŞKEN İNSAN TEMASI
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro kulübü oyuncuları, ilk olarak Aziz Nesin’in yazdığı “Yaşasın Kavuniçi” adlı oyunu sahneledi. Oyunun hikayesi; sınıf atlama telaşındaki küçük burjuva ailesini konu alıyor. Kızlarını evlendirmek isteyen bir ailenin; damat adaylarının değişen politik ve toplumsal konumlarına göre yeni stratejiler belirlemeleri sonucu, düştüğü komik durumlar anlatılıyor. İkinci perdede sahnelenen “Bir Evlenme Teklifi” adlı oyunda ise Anton Çehov bir evlenme teklifinin ne kadar karmaşık bir hal alabileceğini kaleme almış. Oyun boyunca konunun bir türlü evlilik teklifine gelememesi ve durumun gülünç bir hal alması ön plandadır.
Tiyatro sonunda katılımcılar 2 saat sahnede kalan oyuncuları ayakta alkışladı. Ünlü fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman da kızı Melike Zaman’ın yönettiği tiyatro oyununu izleyenler arasındaydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri