IŞIKLAR'A KADIOĞLU'NDAN DERS...

Özcan Işıklar ve ekibi ile anlaşamayarak Silivri Belediyesi’nden uzaklaşmak zorunda kalan Silivri’nin uluslararası ödüllü halkoyunları ekibine Esenyurt Belediyesi sahip çıktı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan Yardımcısı Elif Bilici’nin Silivri Belediyesi bünyesinden uzaklaştırdığı Silivri Halkoyunları ekibi, bir süreden bu yana Silivrispor Kulübü tüzel kişiliği bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Yıllardan bu yana Silivri’ye yurtiçi ve yurtdışında sayısız ödül kazandıran ve dünya çapında parmakla gösterilen Silivri Halkoyunları ekibi, Esenyurt Belediyesi’nin desteğiyle Polonya’da katıldığı Uluslararası Folklör ve Halkoyunları Festivali’nde izleyenleri yine hayran bıraktı.

10 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen festivalde katılımcı ülkeler Silivri ekibine büyük ilgi gösterdi. Esenyurt Belediyesi'nin sponsorluğu ile Polonya’daki festivale katılan ekip 5 gün boyunca sahne aldı. Gösteriler Polonyalılar'ın yoğun ilgisi ile karşılandı.

Ekibi gösterilere Folklor Eğitmeni Aslıhan Seda Sezen Solmaz çalıştırdı. Polonya’dan gelen davet üzerine katılan Silivri Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi Polonya’da dostluk mesajları verdi. Diğer ülkelerden katılan halk oyunları ekibi ile Silivri ekibi arasında sıcak dostluklar kuruldu.

Ekibin eğitmeni Aslıhan Seda Sezen Solmaz, Polonya’da yaptığı konuşmada “Türk bayrağını Polonya’da temsil ediyor olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür kültür etkinlikleri ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin kurulması, kaynaştırılması adına önemli köprü vazifesi de görmektedir. Ekibimizi davet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğunuz ilgi bizi onurlandırdı” dedi.

Solmaz, etkinliklere katılım için destek olan Silivri Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Teleset Yönetim Kurulu ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Haber: Fatma Sarıbıyık

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri